Spelarutbildningsläger

Förra helgen jobbade jag hela helgen med fotbollsförbundet. Det var spelarutbildningsläger från fredag eftermiddag till söndag lunch. Ett 60-tal 14 åriga fotbollstjejer hade en fullspäckad utbildningshelg. Jag var med som instruktör och tillsammans med en annan instruktör hade vi hand om 20 av tjejerna i vårt lag. Vi tränade anfallsspel, försvarsspel och sen testade vi det hela i matchspel. En kan tro att det inte ska hinna hända speciellt mycket under två dagar, men ta mig tusan det händer en hel del på så kort tid. Självklart är en bidragande faktor att spelarna känner sig tryggare på söndagen än på fredagen då en sätts ihop med nya spelare och är i en miljö en inte är van vid. Men nog hinner dom lära sig och en ser skillnad i tänket, en ger feedback och ser hur dom snappar upp och tar till sig.

Att få vara en del av en utvecklingskurva

Att träna ungdomar eller barn för den delen är riktigt roligt just för att dom drar åt sig information som svampar. Minns när en hade sommarfotbollsskola och var ledare där i fyra dagar. Det var så häftigt att se hur vissa spelare utvecklades hur mycket som helst på bara några dagar. Just att se en sådan utveckling är det jag tycker är så himlans roligt med mitt jobb som tränare oavsett om det är i fotbollsrollen som förra helgen eller som personlig tränare. För en ser ju utvecklingskurvor hos vuxna också. Mina mammaträningsklienter gör ju enorma framsteg på bara några veckor. Kroppen och knoppen är häftig på så vis. Blir liksom varm i kroppen när jag tänker på det.

Toppen väder

Förra helgen och veckan bjöd ju för övrigt på fantastiskt höstväder. Jag önskar att jag hade stigit upp tidigare på mornarna när jag åkte ut till Sköllersta där lägret ägde rum för naturen var magisk. Dimma över ängarna, höstfärger på träden och sedan solen som steg upp och lyste upp allt. Dock prioriterade jag min sömn och sov så mycket som möjligt eftersom vi hade långa dagar. Fredagen jobbade jag 7-12 på mitt jobb, 13:30-21 med fotbollen. Lördagen 08-20 och söndagen 8-12. Att vara instruktör för en ny grupp på 20 deltagare och lära sig namn, hålla koll på vilka positioner dom spelar, försöka hinna se alla och ge konstruktiv feedback tar på krafterna. Så måndag morgon startade jag med sovmorgon, laga matlådor (terapi att laga mat, dessutom i dagsljus) och sen en promenad i härlig höstsol innan jag gick till jobbet efter lunchen. Tog massor av bilder, alla bilder i inlägget är från den promenaden.

Förra veckan var löven i full färgkombo! Så vackert, men det går fort och nu har många träd redan tappat alla sina löv.
Bilderna gör inte ens rättvisa av färgbomben som rådde under förra veckan. Å så vackert det var!

 

1 reaktion på ”Spelarutbildningsläger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.