Dagens övning – Krabbgång med miniband

Hög tid för en benövning som dagens övning. Dagens övning är en övning som både tränar din uthållighet i benen, men även utmanar din kroppskontroll. Denna övning går att variera, det går att genomföra utan miniband och det går även att lägga till en vikt om en vill utmana ytterligare lite till. Jag gillar övningar med flera moment då det skapar en känsla av att det händer något. Minibandet kommer bidra till att du aktiverar sätesmusklerna i högre grad samt att utsida lår får lite extra utmaning.

Krabbgång med miniband

I denna övning är uppgiften att bibehålla en knäböjsposition och hålla överkroppen så stilla som möjligt. En rör sig några steg åt ena hållet 3-8 steg beroende på hur stor yta du har och vänder sedan och går lika många steg tillbaka. En rör sig nere i knäböjspositionen och försöker hålla överkroppen stilla under själva gången, när en går påminner det om hur krabbor rör sig. Det kan ibland vara lättare att bibehålla sin djupa position genom att hålla i en vikt. Jag brukar variera med att ibland genomföra övningen med miniband, ibland utan, ibland med en 10 kg medicinboll och ibland med både miniband och medicinboll.

Trä bandet runt knäna och kom ner i en knäböjsposition.
Därefter kliver du ett steg åt sidan och kliver sedan efter med det andra benet. Försök hålla överkroppen så stilla som möjligt och hela tiden vara kvar i din knäböjsposition.
Ta några steg åt ena hållet för att sedan vända och gå tillbaka. Gå cirka 10-16 steg och fördela så att du går hälften åt ena hållet och hälften åt andra hållet. Mjölksyra kan uppkomma efter en stund.

Att tänka på

En liten sammanfattning

  • En stabil knäböjsposition
  • Stilla med överkroppen
  • Rör dig med kontroll fram och tillbaka

Hoppas att ni gillar övningen och lycka till mer er träning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.