Smakrik köttgryta med ris och broccoli

Det har varit en tid nu där jag inte provat så mycket nytt i köket, det kommer och går det där med min matlagningsglädje, men idag testade jag ett nytt recept som jag fått inspiration ifrån av min gymkompis Louise. Jag gjorde ett litet misstag, men smaken blev riktigt bra och den här maten kommer göras igen hemma hos oss. Misstaget, jag lät inte köttet bli tillräckligt mört, det skulle ha behövt stå och puttra längre än mina 30 minuter, i och med att det tog längre tid för köttet än jag trodde så hade jag även kunnat vänta med grönsakerna som jag tyckte tappade sin smak lite och blev lite väl mjuka, men man lär sig! 
Det här behöver du: 
  • 500-800 gram nötkött skurna i grytbitar krydda lite lätt med salt och peppar (Louise gör med fläskfilé och då behöver det inte tillagas lika länge)
  • 1 Kelda Middagspanna (Skogssvamp) 
  • 3-4 st salladslökar 
  • 1 st röd paprika
  • 5-6 st medelstora Champinjoner
Lägg grytbitarna i en djupstekpanna eller gryta med lite matfett och låt koka i kanske 45-60 minuter på medelvärme för att få köttet riktigt mört och fint (köttet innehåller ganska mycket vätska, om det behövs kan du hälla i mer vätska så att det inte blir torrt). Efter halva tiden kan du lägga i hackad paprika, löken och champinjonerna så att de hinner bli mjuka och fina. När köttet är mört och grönsakerna mjuka så häller du i Kelda och låter koka i två minuter innan du kan servera. Enkelt och gott! Maten sköter sig själv i princip, jag kokade broccoli och ris till, men tvivlar inte på att det skulle passa utmärkt med pasta. Kan varmt rekommendera denna smakrika och smarriga maträtt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.