Allt för att undvika det viktiga

Jag är så omotiverad till att skriva min inlämningsuppgift, sällan som jag är så här extremt omotiverad. Idrottspsykologi som brukar vara min grej, sådant som jag verkligen tycker är intressant, jag låg och läste Weinberg & Gould i somras (!) bara för skojs skull, för att det är intressant och nu kan jag inte ens motivera mig till att orka öppna boken.
 
Diskuterade vad man gör istället för att plugga under tentaveckor igår och det är lite roligt hur andra grejer verkligen blir mer intressanta än någonsin under tenta/examinationstiden och det verkar som att det drabbar de flesta studenterna, sådant som jag får för mig att göra istället för att studera:
 
  • Rensa avloppen, det är det absolut värsta jag vet, men är det tentavecka så är det
  • Försöka få köket skinande rent med svinto, inklusive varenda gryta och insidan av ugnen
  • Skrubba kaklet inne i badrummet, helst skinande rent
  • Jobba, även om tanken är plugga först jobba sen så lyckas jag alltid byta plats på dessa två
  • Träna några gånger om dagen, helst ta promenader till gymmet för vem behöver inte lite frisk luft?
  • Rensa ur garderoben och sortera alla kläder helst efter något nytt system
  • Ta tag i livet (allt utom studierna) planera in framtida träningar, skriva matlista, fundera på vad jag ska göra efter utbildningen, förra våren sökte jag alltid jobb under tentaveckorna/examinationsveckorna av någon anledning…
  • Börja titta på någon bra serie som jag missat hela säsongen av och se den i ett sträck (Anatomitentan = Säsong 1 av Suits, Träning för hälsa o äldre examinationen = Säsong 1 av New Girl, Nutritionstentan = säsong 1 och 2 (!) av Game of Thrones, Fysiologi C examination = Ringer)
Någon som känner igen sig? Lite smått ett under att jag ändå hinner läsa och skriva så pass mycket att jag klarar av varenda kurs. Kan säga att oftast är det inte alla dessa beteenden vid samma tillfälle utan det är kanske två eller tre beteenden per gång, kan dock säga att jag har blivit bättre på det där med att hitta på ursäkter till att inte plugga, men den här kursen verkar ha väckt liv i mitt dåliga beteende..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.