Så lär du dig göra chins

Chins är något som jag drömt om att klara av hur länge som helst, men det är inte så himla lätt att få in tekniken och orka dra sig upp (för mig är chins när du har handflatorna från dig och pull-up när du har handflatorna mot dig.) För bara några veckor sen hängde jag i våran chinsstång och dinglade och sprattlade som en liten sprattelgubbe och hur mycket jag än tog i så hände ingenting! Så frustrerande och då känns det verkligen som att ”Jag kommer ALDRIG kunna klara det här”, men jag bestämde mig för att jag ska klara det envis som jag är och har tragglat på här hemma med min chinsstång. Nu kan jag göra två stycken i rad, för en vecka sen lyckades jag göra min första och för två veckor sen kunde jag knappt komma någonstans! Jag tänkte ge några tips på hur ni kan träna för att lyckas! Antingen kan du göra det på gymmet eller som mig köpa hem utrustning för att träna hemma. 
 
Det ena träningssättet som jag har använt mig utav är att träna med gummiband. Jag köpte mig ett gummiband på fitnessfestivalen, men det går att köpa från bland annat gymgrossisten eller i en sportbutik. Jag köpte ett med väldigt lite motstånd, ju tunnare gummiband ju tyngre blir det och eftersom jag vill kunna fortsätta ha nytta utav mitt gummiband så köpte jag ett smalt så jag inte blir ”för stark” för att ha användning utav det, jag vill kunna fortsätta utmana mig själv, i början klarade jag göra två stycken med hjälp av gummibandet. 
1. Det här behöver du, en chinssång och ett gummiband
2. Knyt fast gummibandet i stången
3. Trä gummibandet runt ditt knä
4. Ta tag om stången med handflatorna från dig
5. Dra dig upp, gummibandet fjädrar till och hjälper dig att orka lyfta din kropp, ju bredare band desto mer hjälp får du. 
 
Efter ett tag klarade jag nästan att göra en chins, det blev den där lilla sista biten som jag inte klarade av så då gjorde jag negativa chins. Detta innebär att jag hoppade upp (utan gummiband) och höll emot och sänkte kroppen sakta. När jag kom ner så hoppade jag upp och höll emot igen. På så vis så tog det sen bara några dagar tills jag klarade att göra en chin-up. Hoppas denna lilla guide var till hjälp och lycka till med din träning! :)

4 reaktioner på ”Så lär du dig göra chins

  1. Jag har aldrig testat det där, ska göra det nästa gång på gymmet!
    Funkar en såndär "hemma-stång" bra, rädd att den ska falla. haha :D

  2. tack för tips!
    ska skaffa gummiband, men är så svårt veta vilket motstånd som blir bra, får nog bli två så jag har ett med rejäl utmaning för 1-2 chins och ett så jag kan träna typ 4×7

    1. Varsågod, Ja motståndet är svårt, jag valde ett med ganska lite motstånd, kunde bara göra 1 st med band i början, men ultimata är ju att ha flera band, exempelvis ett som är lite tjockare och ger lite mer hjälp. Då kan man ju göra så många man orkar med det med mindre motstånd och sen gå över på ett band med mer motstånd :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.