Kycklingfilé med honungsglaze


Dagens middag blev kycklingfilé med honungslaze serverat med nudlar och wokgrönsaker och en klick creme fraiche. Det är en enkel och riktigt god maträtt, vi åt faktiskt kycklingfilé med honungsglaze på nyår, men med lite lyxigare tillbehör och det är det som är så himla bra, det går att äta nästan vad som helst till och lyxar till vardagsmaten. 
 
Så här gör du för fyra portioner: 
1 msk honung
1 msk soya
1 msk chilisås
1 tsk paprikapulver eller cayennepeppar (båda fungerar riktigt bra)
 
Lägg fyra kycklingfiléer i en ugnssäker form, pensla filéerna med glaze och lägg in formen i en kall ugn som du startar när du lagt in kyckling (250 grader) var 10:e minut vänder och penslar du på ny glaze och efter 30-40 minuter beroende på hur snabb ugn du har är kycklingen redo att serveras! Varje gång har jag fått riktigt saftig och god kyckling som är perfekt tillagad utan att jag behöver fippla med stektermometern. 
 
Jag brukar servera med grönsaker och potatis i ugn när jag festar till det och med ris/nudlar och wokgrönsaker om jag äter det mer till vardag, riktigt gott vilketsom! 

3 reaktioner på ”Kycklingfilé med honungsglaze

  1. Ser gott ut! :)

    sv: ja de e sjukt. Efter ungefär 5-6 försök med olika sorters inlägg godkänns en äntligen. Men bli så irriterad eftersom det brukar inte finnas så många lediga platser så när de nekar så får man oftast vänta innan man kan försöka igen -.-
    gör du bloglovin-byte? :)

  2. Alltså, jag älskar verkligen det här receptet! Har gjort det många gånger nu, för det var ju trots allt ett tag sen du la ut det ;)

    Men jag äter det med ris som jag kokat i kokosmjölk! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.