Tyngdlyftarutbildning dag 2

Två dagars tyngdlyftarutbildning är nu till ända och nu väntar en examination om tre veckor inom tyngdlyftning och kunskapen att lära ut. Så fram tills dess är det bara att nöta teknik, läsa och öva lite till på tekniken och öva på att lära ut. Just nu säger min rygg NEJ! Känns inte alls bra i min ländrygg och jag är stelare än stelast, vill nästan gråta för att jag har så ont. Efter lunchen så blev det inte många lyft för min del eftersom jag inte orkade med smärtan, inspekterade alla andra och försökte memorera in i huvudet hur rörelserna ska se ut. Överansträngd rygg är inte så kul, men bara att vila ryggen och hoppas att det släpper och sen träna stöt och ryck i lite mindra mängder än under dessa två intensiva dagar. Ens svaga punkter (muskler) blir väldigt tydliga när det är högre belastning tyvärr, eller bra för nu vet jag ju verkligen vad jag behöver träna upp. 
 
Emma genomför ett ryck på bilden ovanför, inga problem alls att gå ner djupt och fånga upp, en annan med stela baksidor kommer inte riktigt lika djupt ;)
 
Verkligen två lärorika och roliga dagar det här (trotts ryggen) det är alltid extra roligt när man verkligen känner att ny kunskap har intagits och att man faktiskt lärt sig massor. Nu ska mitt trötta huvud vila så jag drar till gymmet och joggar av mig lite ;)

7 reaktioner på ”Tyngdlyftarutbildning dag 2

    1. Det var hur kul som helst, om du har möjlighet att gå en tyngdlyftarutbildning via svenska tyngdlyftarförbundet så kan jag verkligen rekommendera det, verkligen lärorikt och riktigt bra upplägg :)

  1. Svar: Tack för fin respons!! Har också alltid tränat och varit med i diverse lagsporter osv men just det där med att träna av rätt anledning är så viktigt! Cred till din blogg, mycket inspirations ingivande!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.