Ett år som nybörjare på friidrott

Vet ni vad som slog mig här om dagen? Jo jag har ju banne mig tränat friidrott i ett år nu. Japp det är redan ett år sen jag skrev det där pirriga inlägget om att jag skulle testa något nytt. Tiden flyger verkligen fram.

Hur länge får en vara nybörjare?

Jag räknar mig fortfarande som en nybörjare på friidrott, det känns som att jag inte hunnit lära mig något alls ännu. Men så klart jag har lärt mig massa nytt, men finns så extremt mycket kvar att lära så jag klassar helt klart in bland nybörjare fortfarande. Det är fortfarande lika roligt, utom när en ramlar och slår sig så som jag gjorde i söndags. Men en måste våga för att utvecklas, eller? Hur som så går ett år väldigt fort, jag kan knappt fatta att jag redan varit med i gruppen i ett år.

Ett år som friidrottare har lärt mig

Vad har jag hunnit lära mig under detta år då? Jag tänkte att jag gör en liten lista.

  • Det är svårt att hoppa och samtidigt tänka på tekniken
  • Det går att lära sådana som bara lyckats hoppa precis förbi plankan i längdhopp att hoppa dubbelt så långt
  • Koordination kan en aldrig träna för mycket på
  • Borzovhopp ger rejäl mjölksyra och träningsvärk
  • Det är svårt att utföra alla kastgrenar efter varandra om en inte kan tekniken eftersom en då blandar ihop tekniken från dom olika kastgrenarna
  • Jag vet hur en friidrottstävling går till utifrån en tävlandes perspektiv
  • Jag vet hur det känns att stå på pallen (hehe vi var inte var fler än tre tävlande i grenarna)
  • Det är svårt att lära om ett löpsteg
Nöjd tjej med medalj i min första tävling. Jag kom sist men ändå på pallen ;)

Ja det är några av grejerna som jag kommer på så här rakt av att jag lärt mig. Vi får se vad detta år kan komma att lära mig. För jag kommer fortsätta vara nybörjare på friidrott. Och sitter du där hemma och funderar på att testa någon sport eller tänkt tanken att det där önskar jag att jag gjort som liten. Det är inte försent! Det är så utvecklande att vara nybörjare och du behöver inte jämföra dig med någon annan! Jag är ingen talang på friidrott, men det är kul och är rörelsen rolig då blir den av. Mina friidrottsträningar prioriteras högt, för det är timmar i veckan där jag får lära mig nytt och har roligt.

 

2 reaktioner på ”Ett år som nybörjare på friidrott

    1. Å tack! Ja det tog ju några år innan jag vågade, men så glad att jag gjorde det till sist :D Det har du rätt i ett brons är alltid ett brons ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.