Ömmande vad och akupunktur

Jag som precis kommit igång med min löpning igen eller ja precis och precis men det har ju fungerat bra sen i april. Men i förra veckan så fick jag ont när jag sprang. Riktigt ont, det kom efter ca 2-3 km och jag sprang ca 1 km till sen sa smärtan bara STOPP och jag haltade hem. Jag har haft så här tidigare, det var den där krånglande vaden som fick mig att lite ge upp om löpningen senast för 3-4 år sen. Denna gång så ska jag inte låta det stoppa mig, istället ska jag stoppa smärtan. Jag får ont långt ner på insidan av vänster vad och det känns djupt in i vaden.

Akupunktur och djupgående massage

Har sökt massor för att försöka lista ut vad smärtan beror på för att på så vis kunna behandla det på rätt sätt. Fotledsträningen har jag återinfört efter att ha slarvat med den under sommaren. Jag tror att det är en kombination av att jag har en tendens att falla in med min vänsterfot och att mina skor gjort sitt. Jag köpte nya skor i slutet på April, men sulan är redan helt nedsliten och jag känner att jag faller in med foten då det inte finns något stöd kvar i skon. Så jag ska ta och köpa nya löparskor och denna gång gå till ett ställe där jag kan löpa på band och få anpassade skor. Jag försöker träna upp mina fotleder och underben för att inte falla in, men behöver även skor för att inte få ont. Jag har haft skoinlägg för höga fotvalv, men inte orkat skapa nya (dom gamla är helt slut) och jag får inte ont i fötterna i vardagen längre som när jag var yngre så har tänkt att jag nog inte behöver nya.  Men nu har jag tänkt om, tror träningen stärkt upp, men behöver nog fortfarande stöd vid löpning för att kunna belasta rätt. Jag bokade en tid på Studio Green så Marina fick köra lite akupunktur och djupgående massage i måndags. Det var smärtsamt och det var ömt efteråt, men ändå så att det kändes bättre. Idag känns vaden lite mjukare och jag har inte haft ont. Det riktiga testet kommer dock ikväll när det är träning. Läste om liknande problem och då rekommenderades akupunktur och djupgående massage, som så ofta när det är muskulära problem.

Några mil har skorna gjort, men har nog aldrig varit med om att slita ut ett par skor så fort.
Som ni ser är båda skorna utslitna på främre delen och när jag står i skorna så faller fötterna in. Jag har sprungit 124,5 km i skorna sen inköp (har loggat varje löptur) och gått ett antal mil, men jobbar i andra skor för att inte slita ut skorna för snabbt och för variation för fötterna. 

Det häftiga med akupunktur

Dock så häftigt med akupunktur, jag ogillar nålar, men det är fasiken värt det. Marina har fått köra akupunktur på lite olika skador jag dragit på mig genom åren och det har gjort underverk. Så som när jag drog på mig en muskelbristning i vaden förra hösten eller när jag var överansträngd i tummen av masserande. Det har hjälpt varje gång, ibland har vi fått köra några gånger, men det har hjälpt och det är så skönt. Nu hoppas jag att det ska hjälpa även denna gång i kombination att jag gör något åt orsaken så att jag inte får tillbaka det direkt igen så klart.  Jag hade aldrig testat akupunktur innan jag började på Studio Green, men det är häftiga grejer utifrån min erfarenhet. Har dock hört från massagekunder som inte fått effekt, men tror det är som med massage, en behöver gå till någon duktig som kan sin sak.

1 reaktion på ”Ömmande vad och akupunktur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.