En vandringstur – Gårdsjön runt

Vilken skön lördagseftermiddag vi fick. I flera dagar har jag längtat ut i skogen, hösten har en förmåga att locka fram min inre skogsmulle. Så denna eftermiddag köpte vi med oss kanelbullar, fyllde vattenflaskor och gick ut på tur. Jag längtade även efter vatten. Så jag letade runt lite för en passande vandringstur och hittade Gårdsjön Runt ganska snabbt. Så dit åkte vi och tog en tur.

En väldigt fin dag för en vandringstur, lagom varmt för promenad, nästan vindstilla och fina vyer. Men visst är löven sena med att gulna? Knappt höstkänsla ännu.

Gårdsjön runt

Det tog ca 30 minuter att åka till Gårdstorp där vi parkerade och startade våran vandringstur. En tur på ca 6,6 km runt Gårdsjön. En liten stig följde vi in i skogen och ganska snabbt halkade jag till på blöt mark och vi insåg att idag är en dag att hålla koll på fötterna. Vi är ju inga fullkittade vandrare med kängor utan går i våra träningsskor. Det fungerar utmärkt för dagsturer, men en får hålla lite extra koll på fästet när det är blötare i marken. Ganska snabbt kommer en ner så att en går nära sjön. Turen varierade med smala skogsstigar, smala grusvägar och några gånger bjöd det på lite klättring på stigar uppför. Nästan hela turen såg vi sjön vilket vi båda gillade och uppskattade. Vi stannade vid en bänk med fin utsikt och åt våra medhavda bullar och tittade ut över sjön och såg solen börja sänka sig och ge ett fint ljus över sjön.

Så fint när en kunde se sjön mellan träden från stigen runt sjön.
Redo för tur och hur söt är inte denna lilla bro?
Marko spanande på en bäck som porlade fram när vi passerade en annan lika söt bro
Stora delar var väldigt lättvandrad som stigen här, andra delar mer snårigt och buskigt.
Fikapaus med fin utsikt i en vik.

En lagom tur

Eftersom vi kom på att vi skulle ge oss ut och vandra lite sent och spontant blev Gårdsjön runt ganska perfekt. 2 timmar ganska exakt med ett antal stopp för fota, några stopp för att bara njuta utsikt och fylla på med vatten och fika pausen. Ganska lättvandrat och lätt att följa stigarna, ingen risk att tappa bort sig då utmärkningarna var tätt utplacerade. Det var väldigt lugnt vi såg flertalet bilar men inga människor mer än i några stugor. Lite mysigt att det fanns ett antal stugor utplacerade runt sjön som vi tittade upp efteråt att en kan hyra. Såg så mysigt ut och vi båda blev sugna på att hyra en stuga en helg för att grilla, läsa böcker, lyssna på poddar och hänga i naturen. Så det kanske vi gör någon helg.

 

Så galet glad i honom. Några pusspauser fick det också bli.

2 reaktioner på ”En vandringstur – Gårdsjön runt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.