En ledig helg med rörelse och avkoppling i fokus

Har ni flugit iväg till Blåkulla ännu? Nej inte jag heller, men jag har förflyttat mig i alla fall. Åkt iväg på lite påskledigt. Väldigt skönt att få några dagar ledigt, ibland blir jag lite ivrig och tänker att jag kan jobba dygnet runt. Kring jul jobbade jag en hel del eftersom det var högtryck på massagetider speciellt. Just nu är det också en väldigt stor efterfrågan, så jag var snudd på att faktiskt plocka bort denna ledighet också. Men så tänkte jag att även om jag älskar mitt jobb och att hjälpa andra, så måste jag också tänka på mig själv. Om jag inte tar hand om mig själv så kommer det leda till att jag inte kommer kunna ta hand om andra. Så min påskledighet blev kvar och nu är jag ledig fram till tisdag. Idag har jag jobbat hemifrån fram till lunch, gjort sådant som jag tänkt göra i flera veckor, sådant där småpill som inte tar så lång tid och inte är super viktigt att göra, men som en gärna vill göra. Exempelvis fixat lite med bloggen, fixat lite med hemsidan, pillat på lite andra grejer som jag tänkt dela med mig av via nyhetsbrevet (om ni inte signat upp er finns ett formulär till höger om ni läser via datorn, via mobilen så är det nästan längst ner om ni scrollar vidare). Efter lunch packade vi ihop (jag och Marko) och så åkte vi till hans föräldrar.

promenad
Vi startade med en påskpromenad, eller ja en promenad helt enkelt.

En påskpromenad

Vi inledde vårt besök med att gå en promenad. Det var inte alls lika varmt som i Örebro så jag drog på mig 5 lager (!) med kläder. Burr så kyligt. Vi tog en tur via sommarstugeområdet nere vid sjön. En bildbomb följer nedan. Jag hittade påskliljor i dikeskanten. Blev otålig och viftade vilt när Marko tog för många bilder. Hittade en vacker sten att stanna för lite rörelseträning och så var jag sådär härligt fylld med energi av att få vara ledig och ha flera dagar tillsammans med min andra hälft så då fick det bli glädjeskutt lite här och var. Påsken är lite promenadernas tid tänker jag. Lite ledsen att det lovas snö till imorgon, vad hände här? April, April sa vädret som vanligt. Men en hel väska med träningskläder för både utomhus- och inomhusträning är medtagen och dubbla uppsättningar träningsskor, laget på lager som jag nämnde tidigare och så vidare så dessa dagar har vi tänkt att rörelse ska vara i fokus. Kan säga att jag blev varm av vår promenad också, mellan varven fick ett lager åka av (!) ehh kan också bero på min aktivitet, se nedan.

I den gråa dikeskanten fanns något gult lysande, visade sig vara några påskliljor som blommade för fullt.
Hittade perfekta hoppstället, har ni provat springa i en slänt och sen ta ett hopp? Vilken fart, vilken känsla, en känner sig nästan som en kan flyga där en stund.
Men det är inte alltid lätt att fånga ett hopp på bild, speciellt inte när jag får infallet spontant och inte meddelar fotografen att jag ska hoppa ;)
Mellan varven blev jag otålig, tyckte att Marko tog för många bilder, hallå kom igen vi vill se vad som finns här borta..
Den här lilla grinden tycker jag är så gullig, kanske en av mina favoriter längs just denna runda, det är något med grindar i skogen som en får öppna och stänga efter sig.
Hittade även en perfekt plats att njuta av naturen och stillheten. Syns inte så tydligt på just denna bild, men sjön låg sådär spegelblankt stilla.
hoppbild
Sen hittade jag en sten som såg otroligt hoppvänlig ut så den klättrade jag upp på. Marko tyckte väl sådär om att jag skulle hoppa där uppe, men jag lovade att bara hoppa ett litet hopp.

Vad fyller ni er påsk med?

Vi har tänkt fylla vår påsk med rörlighet och återhämtning och säkerligen en del godis också. Vad fyller ni er påsk med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.