Hatkärlek till mjölksyra

När det lovades snö till helgen tänkte jag mig lite enkelt snöfall. Ni vet sådär så en ser att det blir lite vitt på marken, men att det töar bort direkt. Här började det snöa sent igår kväll och för en timme sen slutade det äntligen vräka ner. Töat har det gjort, men det har vräkt ner mer snö än vad jag sett sen i Åre. Så säkert en decimeter snö fick vi borsta bort från bilen när vi under förmiddagen tog en tur till gymmet.

Hatkärleks relationen till mjölksyra

Som vanligt när vi är här blir det riktigt mastiga träningspass. Dagens slutade på precis under två timmar. Det är som att tiden bara flyger förbi och jag börjar redan känna att mina ben är rätt möra. Jag fokuserade första 40 minuterna på kondition, där bland annat tabataintervaller med battle rope var en del. Startade lite för optimistiskt så grinade illa mot slutet..

battle rope intervaller
Det ser inte alltid så roligt och glatt ut mitt under dom riktigt tunga delarna, men den där känslan är underbar. Pannben pannben.. 

Efter det blev det benträning och jag körde med fokus på att aktivera rumpan. Det lär kännas imorgon, men å så gött det är med den där brännande känslan av mjölksyra som får en att vilja ge upp, men som en biter sig igenom. Det darrar efteråt och musklerna känns sådär härligt trötta i några sekunder innan en kan gå på igen. På slutet så klämde jag in några hopp också, det är något med den där känslan att flyga.

Jag tog hjälp av TRX band vid mina hopp idag. Bandet hjälper mig att komma ner djupt och fortfarande hålla en bra position i överkroppen, som ni ser på bilden.
Sen trycker jag ifrån upp, tar lite hjälp av bandet, men försöker fokusera kraften från benen. Idag gjorde jag en variant av stjärnhopp. Här speglar bilden mina känslor. Det är något speciellt med hopp som sagt.. Brukar köra cirka 10 hopp x 3 här utlovas mjölksyra!
Så härlig endorfinkick efter dagens träningspass. Ett grymt roligt pass som var tufft mellan varven, men gav utrymme för prehab övningar, kondition, fokus rumpa och lek! Sådant händer nästan bara när jag är ledig, massor av tid att ta hand om sig själv.

Det sköna med det här gymmet som vi tränar på i Vingåker är att det oftast är väldigt lugnt. Då känner jag mig mer bekväm med att fota och filma eftersom andra inte behöver känna sig obekväma. Jag brukar alltid blurra ansikten om någon okänd kommer i bild, men det vet ju inte alltid andra att jag gör. Så jag har full förståelse att andra kan tycka att det känns lite jobbigt om någon drar fram kameran och filmar och fotar för fullt på gymmet. Här behöver jag inte anpassa mig eftersom det oftast bara är vi och kanske 1 eller 2 till (som dessutom oftast är vid konditionsmaskinerna).  Sen är det ett roligt utbud på utrustning och nu när jag lärt mig vad som finns så kan jag anpassa mina träningspass utifrån den utrustningen och ytan.

Vad har ni gjort idag?

Har ni tränat något idag eller kanske gjort något annat aktivt. Sett via sociala medier att det varit varierande väder runt om i vårt avlånga land. Vissa verkar ha haft strålande sol och barmark, några som här med snö eller regn och andra härlig vårvinter med sol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.