Sluta stå i vägen för dig själv och din framgång!

Sluta stå i vägen för dig själv. Det är vad jag försöker få mina klienter att inse så ofta när vi tränar mot deras mål. För det är något som vi är otroligt duktiga på. Jag ställer mig ofta i vägen framför mig själv. Intalar mig själv en massa dravel som inte alls stämmer. Varför gör vi så? Varför blockerar vi oss själva? Säkert har du också områden där du står i vägen som en stor mur för dig själv. Det är jag säker på att vi alla har inom något. Kanske är det träningen du inte får dom resultat som du vill ha i. Kanske är det på jobbet eller i din relation till din partner? Jag har flera olika områden som jag är bra på att blockera mig själv inom. Men jag är också medveten om det även om det ibland tar tid även för mig att inse vad jag sysslar med. Men genom att jag utmanar mig själv i att se mitt egna beteende så lyckas jag ta mig förbi mina egna murar. Idag tänkte jag att du ska få några tips på vägen så att du kan göra samma sak. Dock så kommer det nya hela tiden, så detta är något som du alltid behöver ha med dig. Det kan kännas frustrerande, men vet ni vad? För varje mur som jag bryter ner, så går det lättare och lättare för varje ny som dyker upp och så kommer det vara för dig med!

Hur bryter jag ner mina egna murar?

Först behöver du skriva ner vad det är som du inte känner fungerar som du vill. Jag gör detta inom mitt företag varje månad. Ja du läste rätt varje månad! Vi måste påminna oss själva och som jag sa det dyker upp nya murar hela tiden. Så jag skriver ner vad jag är missnöjd med. Sen skriver jag ner vilka känslor detta väcker inom mig. Ibland så skyller jag på andra! (what). Nästa steg är att skriva ner vad som fungerar bra och analyserar varför. Sen går jag tillbaka till detta vad är det som inte fungerar bra och vad behöver jag göra åt det? Vad kan jag göra dagligen, veckovis, månadsvis för att komma dit jag vill? Och då upptäcker jag att jag bara skyller på andra för att jag inte insett att det är jag själv som står i vägen för min egen utveckling. Visst någon annan kanske har påverkat mig eller någon annans beslut har haft effekt på mig, men jag kan ju alltid göra något åt det. Hitta en ny lösning. Men ibland ser vi inte skogen för alla träd.

Plötsligt tornar det upp sig en mur längs ens väg. Istället för att stanna så våga leta efter lösningar för att riva den.

Ett exempel

Okej nu kanske du inte alls känner att exemplet med företaget fungerar för dig. Men om vi tar ett annat exempel. Jag sa i massor av år till mig själv att jag är så svag i min bål och det gör att jag har en dålig hållning, drar på mig skador och hur mycket jag än tränar så hjälper det inte. Det som var sant här var, ja jag hade svag bål det gav negativa effekter. Men jag ljög för mig själv om att träningen inte alls hjälpte. Jag tränade inte så mycket bålstyrka som jag försökte intala mig själv. Jag var svag i bålen så jag tyckte att det var tråkigt och jag kunde inte göra alla övningar som andra kunde så det kändes meningslöst att försöka. Jag beklagade mig över att jag inte haft tränare som haft kunskapen i hur bra bålstyrka byggs eller hur viktigt det är även för fotbollsspelare. Jag beklagade mig över mina gener då vi är många i släkten och familjen med svag mage och rygg. Ja ni hör, ursäkter ursäkter och ännu mer ursäkter.

Vad gjorde jag åt det? Jo jag tvingade mig själv att utbilda mig till Core-instruktör. Jag insåg att jag måste göra något åt detta. En core-instruktör kan ju inte vara svag i bålen? Så om jag börjar se mig själv som en förebild, intalar mig själv att jag är stark och tvingar mig till att träna min core på riktigt vad händer då? Jo jag blev starkare i bålen, fick en bättre hållning och på köpet fick jag bättre löpekonomi bland massa annat. Jag får fortfarande kämpa rätt rejält för att jobba med min bålstyrka, men inget kommer gratis. Jag slösade ju även massa år på att skylla på min svaga bål på massa andra omständigheter istället för att riva den muren och utmana mig själv och bygga en bra grundstyrka. Så i praktiken vad gjorde jag? Dagligen började jag tänka på min hållning och att aktivera mina bålmuskler även när jag tränade andra muskelgrupper. Veckovis så instruerade jag core och såg till att träna två gånger själv. Kvartalsvis så utmanade jag mig själv genom att lära mig en ny release.

Varför bygger vi upp murar för oss själva?

Vi är flockdjur som vill ha bekräftelse från omvärlden. Vi gillar även trygghet och vår trygghetszon. Dock behöver vi gå utanför vår trygghetszon mellan varven. Vi är alla mer eller mindre rädda för att inte få vara med, bli ensamma eller göra bort oss. Det vi glömmer bort är att ALLA känner så. Genom att förstå det och våga utmana våra egna murar och rädslor så utvecklas vi. För vad är det värsta som egentligen kan hända?

För några eller något år sen hade jag aldrig stannat till vid vägkanten själv och hoppat vilt i solnedgången i dikeskanten med kameran i högsta hugg. Men det var för att jag var rädd vad andra skulle tycka om mig. Jag kan säga att jag hade så kul, fick några magiska bilder och inte en enda som stannade och frågade ”Vad håller du på med?”. Tänk så härligt när vi slutar stå i vägen för vad vi själva vill.

Riv dina murar och bli framgångsrik

Genom att riva våra murar så skapar vi förutsättningar för framgång. Att vara framgångsrik behöver inte vara pengar och karriär. Jag har fått framgång i mitt liv av en starkare kropp. Jag har ett framgångsrikt förhållande med Marko genom att vi tillsammans utvärderar och utvecklas tillsammans. Det är också framgång. Sen vet jag att det också är på grund av att jag vågar möta mina rädslor som jag idag driver mitt företag. Men ni ska inte tro att jag inte varit helt vilsen och rädd för att misslyckas mellan varven. Men för att vi ska kunna skapa ett liv som vi trivs med och som vi mår bra av så måste vi möta våra rädslor och murar och titta efter vad är det som stoppar mig? Vilka är känslorna och var kommer dom ifrån? Vad kan jag göra åt dessa känslor och behöver jag kanske någons stöttning för att ta mig förbi dessa murar? Det är tillsammans med Marko som jag utvecklar vårt förhållande, jag kan inte själv önska att vi ska hitta på mer tillsammans, men inte delge honom det. Vill jag nätverka mer med mitt företag så behöver jag nå ut till andra som nätverkar.

Har du några murar som du rivit eller kom du på någon nu som du inte varit medveten om?

Dela gärna med dig bland kommentarerna om du kom på någon mur som du rivit. Ni har säkerligen gjort det även om ni kanske inte tänkt på det som i detta format. Det kan vara otroligt skönt att se och höra om andras murar och inse att en inte är ensam om detta beteende. Det kan ge mod till att ta tag i något som hänger över en. Så låt oss tillsammans hjälpa varandra att riva murar genom att dela med oss.

6 reaktioner på ”Sluta stå i vägen för dig själv och din framgång!

  1. Helt sant – det ska jag ta med mig in i den här veckan. Känner att jag står och velat inför saker i livet just nu. Tror jag ska se det mer som ditt företag och punkta ned vad som inte funkar och vad som funkar! Tack för inspo!

    1. Lycka till och hoppas och håller tummarna att det hjälper dig att få lite klarhet i vad du vill och vad du behöver göra. Kul att kunna inspirera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.