Inte alltid lätt att vara klok mot sig själv

Tack för era ord igår. Redan under eftermiddagen kände jag hur energin började fyllas på igår och tog mig iväg till gymmet efter jobbet vilket jag inte alls hade trott skulle gå på morgonen. Vet inte om det var att jag arbetade mer fysiskt under eftermiddagen eller om det var för att träningsvärken började släppa som jag återfick energi.

Förklaringen till träningsvärken

Jag har aldrig tidigare haft en sådan extrem träningsvärk i min överkropp. Marko fick hjälpa mig att ta av mig tröjan på söndagen för jag kunde inte lyfta min armar ovanför huvudet.  Är helt seriös, fick även krypa in i min väska som jag skulle slänga över axeln för det gick inte att lyfta en tung väska över axeln. Nu kanske ni undrar, men hon som tränar så mycket, hur kan hon få sådan träningsvärk? Jo så här är det, i December så började jag känna av en överansträngning i mina underarmar, främst på högersidan och i fästet till armbågen. Kombon med en massa massagearbete och en del serveringsjobb på julbord gav sig tillkänna. Jag drog ner på all träning som belastade och i Januari så tog jag ledigt lite med bland annat Åre resan, men plockade även bort några dagar från schemat för att låta kroppen återhämta sig. Det gav resultat och jag kunde trappa upp träningen lite, men försiktigt för kunde direkt känna av när jag kört för hårt. Så jag har testat, modifierat och försökt bygga upp mig. Sen har jag varit till stor del fullbokad senaste månaderna och mina besvär har gjort sig påminda så har testat akupunktur och massage vilket har hjälpt, men återigen plockat bort all tyngre träning där armarna räknas in. Träningen har varit lugn och lätt och fokus uppbyggnad för mina armar istället.

Med tanke på hur mycket armmuskler jag ändå har så kan en ju tro att jag tränar dom ofta ;) Bild tagen av Anna.

Inte alltid lätt att vara klok mot sig själv

I helgen försökte jag bromsa mig lite och jag avstod faktiskt ett träningspass och hoppade en hel del övningar under lördagens första träningspass för jag kände av min ena armbåge lite. Det är dock lätt att dras med och jag älskar sådan där galen svettig träning som det sista träningspasset innebar och körde alldeles för mycket för vad min kropp klarade av eller har gjort på närmare 5 månaderna. Så att jag fick träningsvärk är inte så konstigt, min muskler har inte utmanats på detta vis på länge. När en är fylld av endorfiner så är det lätt att glömma sina krämpor. Om det påverkat min armbåge? Ärligt talat så vet jag inte, jag har haft sådan galen träningsvärk att jag inte kunnat avgöra om jag har ont i min armbåge eller inte.. haha så även jag som bör veta bättre dras gärna med i farten och gör lite dumma saker. Kan erkänna att massera igår var en utmaning, men fick jobba runt mina utmaningar och det kan ju vara lite roligt en måndag :)

En ego eftermiddag

Idag har jag haft en bra tisdag. Välbehövligt att bli lite ompysslad efter lunch med ett frisörbesök. Jag somnade i schamponeringen vilket var välbehövligt. Nu är håret lite fräschare och ljusare (slingade upp det lite) och det är visst så att mitt hår håller på att återhämta sig. Jag tappade sjuka mängder hår för tre/fyra år sen och tycker att jag fått väldigt tjockt hår nu. Men tydligen så är mitt hår tjockare än tjockast för där under så har jag ännu mer hår som är på gång att växa fram! Känns skönt ändå att se att min kropp återhämtat sig. Även om det innebär att jag kommer få tunna ur det ännu mer vid nästa frisörbesök. Jag har ett hår som ser tjockt ut, men en missar lite hur tjockt det faktiskt är.  Så överlag en positiv tisdag med återställd energi och då kändes plötsligt inte veckan så tung längre. Skönt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.