Länge sen jag delade med mig av ett recept. Men här kommer en ny favorit här hemma. Jag skulle lätt kunna ”råka” äta upp hela smeten, men det är inte mindre gott att äta dom gräddade så håller mig i skinnet ;) Gluten och mjölkfria, så passar perfekt om en har allergiker på besök. Bakat på sådant som typ alltid finns hemma hos oss vilket är perfekt då det är enkelt att slänga ihop.
Banan & Choklad muffins
Ingredienser till 8 st:
200 gram banan(er)
3 ägg
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
3 msk riven kokos
½ tsk vaniljpulver
1 ½ msk kokossocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
1 dl/hand med cocao nibs
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Mosa banan och vispa med äggen
Blanda i alla torra ingredienser avsluta med cocao nibsen
Fördela i muffinsformar
Grädda mitt i ugnen ca 22 minuter
Sen är det bara att servera och njuta. Som alltid är receptet lite höftat. Jag är en sådan som smakar av och adderar speciellt kryddorna. En grundtanke jag brukar ha är att smeten ska vara sötare än vad en vill att muffinsen sen ska bli, sötman mattas alltid av lite i ugnen när det inte är något vanligt socker i smeten.