Överansträngda muskler, massage och akupunktur.

Hur gick det med min krånglande vad förra veckan kanske ni undrat? Jo jag klarade av att springa 5 km ungefär sen gjorde det riktigt ont igen. Så jag bokade en ny akupunkturtid och i helgen som var gick jag till Löpex här i Örebro och fick hjälp att hitta ett par skor som ger mina fötter bra support. Jag fick springa på löpband och vi filmade och precis som jag redan visste så faller jag in en hel del när jag springer. Dock mest på höger och det är vänster som gör ont.

Nya löparskor

Så efter att ha testat några olika skor och analyserat och tittat på om jag fick stödet jag behöver så blev det ett par Asics GT-2000 som fick följa med mig hem. Har gått runt med dom lite hemma för att känna in och skon har känts riktigt skön. Något som inte var lika skönt var mitt akupunktur besök. Jag var stel ända från fästena i knävecket ner till fästena i fotleden. Hela insida vad ömmade och jag fick nålar så jag såg ut som en igelkott. Några nålar kändes riktigt mycket och efter det avslutade Marina med att massera. O vad det inte var skönt. Jag hade sedan ont så att en skulle kunnat tro att jag hade ett stort blåmärke i knävecket, men inget som syntes. På tisdagen släppte smärtan och jag tog en promenad i högt tempo och allt kändes bra, lätta ben. Rullat lite på foam rollern och även masserat lite för att få spänningen att släppa ännu mer.

Mina nya löparkompisar som förhoppningsvis kommer bidra till smärtfri löpning.

Onsdagsintervaller i rekordfart

Så det var laddat och lite nervöst inför onsdagsintervallerna igår. Skulle vaden hålla eller skulle jag få bryta denna vecka igen för att vaden inte pallar? Vi joggade iväg och jag kände ingenting. Uppvärmningen på ca 1 km inga problem. Löpskolningen inga problem. Sedan intervallerna. Och inte en endaste känning. 10 intervaller i bra tempo (tror jag åtminstone för jag blev inte varvad och istället för att se dom snabba i gruppen skymta bakom mig såg jag dom skymta framför mig i hela 6 varv). Vi funderade om dom andra sprang långsamt, men tror banne mig att jag höll rätt bra tempo igår. Så nu känner jag mig laddad och redo för att ta mig an löpningen igen. Men ska stegra långsamt på mina egna pass, vara noga med stretching och rulla på foam rollern för att inte få tillbaka skiten och självklart försöka bygga upp styrka för att minska att jag faller in och överbelastar. Så nu kör vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.