Knäböjsteknik och knäböjsvarianter

Månadens filmklipp är här. Denna gång fokuserar vi på knäböj. Jag går igenom en knäböjsvariant som kommer hjälpa dig att koppla in rätt muskler och är en utmärkt variant att köra om du känner att du brukar ”tappa” överkroppen. Det är även en bra övning för rörligheten och perfekt för alla som sitter mycket vid kontor eller dator. Förutom den varianten så delar jag med mig av en del varianter som du kan variera din träning med och köra om du exempelvis inte har tillgång till ett gym, men vill ha en tyngre övning än vanliga knäböj. Så kika på klippet.

Vad tycker du är svårast med knäböj?

5 reaktioner på ”Knäböjsteknik och knäböjsvarianter

  1. Bra tips! Ska pröva mot väggen hemma någon dag! Bra med lite fokus på olika varianter av knäböj utan massa utrustning! :)

    1. Kul att du gillar tipsen, vad kul berätta gärna om hur du upplevde det :D Ja ibland är det skönt att ha varianter som inte kräver utrustning men som ändå blir lite variation, speciellt nu mot årstider en kanske tränar utomhus :)

  2. Tack för tips! Jag kan bara göra knäböj med fötterna pekandes ut åt sidorna, typ sumo, kan inte göra dem med framåtpekande fötter. Det är väl rörligheten som sätter stopp antar jag. Jobbar på det :-)

    1. Varsågod! Ja det är rörlighet både i fotleder och höftböjare, en öppnar upp höften genom att peka ut fötterna vilket brukar underlätta för dom flesta (jag kämpar också med rörligheten). Härligt bara att fortsätta öva öva och öva då det blir olika muskler som tränas primärt vid olika bredd :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.