En dag utan mobilen

Förra veckan spenderade jag som sagt nästan en hel dag på sömnlaboratorium. Vid klockan fem fick jag gå hem på tisdagen. Och från att jag kom in på avdelningen till att jag gick därifrån var min telefon avstängd. Det händer inte ofta att jag stänger av den och absolut inte att jag inte tittar till den med jämna mellanrum.

Avslappnad hjärna

Efter en dag utan telefon kände jag mig ganska återhämtad i huvudet. Avslappnad även om jag på sovstunderna drömde att jag scrollade och sen fick panik för att det fick jag ju inte.. vet inte hur mycket det säger om mig. Det lite roliga var att jag inte kände behov av att scrolla när jag var vaken. Det enda jag ibland kom på mig själv med var att jag ville skicka meddelanden till Marko och berätta om något som jag sett genom mitt fönster ute på gatan, eller en bild på hur galen jag såg ut med alla elektroder kopplade till huvudet och min snygga nätmössa på huvudet för att hålla allt på plats.

En dag på sjukhuset

Jag fick gå runt fritt på sjukhuset och utanför under dagen men varannan timme skulle jag sova och då var jag tvungen att vara på mitt rum, men där emellan fick jag göra vad jag ville utom att sova. Så vad gjorde jag mellan kl 06 när jag väcktes och kl 17 när jag fick gå hem , förutom mina tupplurar? Jag tittade lite på nyhetsmorgon, jag tittade alltid på morgonnyheterna när jag pluggade om jag inte hade morgonföreläsning, så det kändes lite nostalgiskt. Jag hade med mig en fylla i målarbok som jag målade i. Jag hade med mig två böcker, läste ut den ena som jag påbörjade i Kroatien. Gick upp och ner i trapphuset (typ ingen som gick i trapphuset och jag orkade inte gå runt bland för mycket folk med min nätstrumpa runt huvudet och alla elektroder, orkade inte svara på eventuella frågor) till jag blev svettig och orolig att mina elektroder skulle lossna.

Sen tittade jag lite på tv, jag tittar nästan aldrig på vanlig tv längre, streamar typ alltid. I reklampauserna gick jag runt lite på mitt rum eller gjorde knäböj mot en stol för att inte riskera att bli sömnig. Jag kikade ut på folket som gick på gatan, spanade på alla olika personalgrupper från sjukhuset som hade brandövning nedanför mitt fönster och eller bara andades in lite frisk luft.

Borde göra oftare

Jag var rädd för att dagen skulle bli långtråkig, men jag tyckte att tiden gick ganska fort. Kanske var det på grund av att jag vant av mig vid telefonen som jag nu i helgen under lägret nästan glömde bort att jag hade en telefon. Två bilder fångade jag under fotbollslägret, dock lite synd då vi inte tog en enda lagbild, så bättring på det nästa läger. Det är skönt att koppla bort från sociala medier och telefonen i övrigt. Lite synd om Marko som fick svar på sina frågor flera timmar senare för att jag helt enkelt glömde bort att titta mobilen som låg i fickan. Ett av mina nyårslöften var att scrolla mindre och det har jag nog gjort, men fortfarande lite för lite tid utan mobilen, så ska försöka bättra mig, för jag känner att det gör mig gott att vara utan den mellan varven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.