Att se till helheten

Ibland tröttnar jag på sociala medier. Gör ni också? Jag kan bli så trött på att flödet är så stort och att jag ändå inte har full kontroll att styra själv vad jag vill se och inte se. Sedan flödet på både Instagram och Facebook ändrades så känner jag att jag har svårare och svårare att hänga med och samtidigt kunna ta in vad som sker. Ofta ser jag samma bilder flera gånger, men missar det jag egentligen vill se. När jag söker något så ”väljer” apparna det dom tror att jag vill se, men kanske inte alls är det jag vill se. Så då måste jag lägga ner flera timmar på att få algoritmen att förstå att jag vill se något helt annat. När jag tröttnar tar jag paus. Skönt. Hade lite av en sådan paus i helgen, surfade mycket mindre än vanligt i alla fall. Det bör jag göra oftare, det känns som min hjärna har vilat och jag är fylld till bredden med energi. Så då sätter jag mig med bloggen ironiskt haha.

Allt leder till nya erfarenheter och insikter

Hade en mega lång arbetsdag idag, vet inte riktigt hur jag planerar ibland. Men kommer bli bättre från Oktober då jag lärt mig av mina misstag. Ibland när jag lägger schema tror jag att jag gör tankevurpor. Jag glömmer liksom bort att jag är på två olika ställen. Så lägger förmiddagsschema för sig och sen eftermiddagsschema och tänker inte alltid på att matcha dessa. Så idag jobbade jag kl 8-18:45, kanske lite lång dag. Hade dessutom en 90 min hot stone massage följt av två 60 minuters varv den ena var en idrottsmassage. Så jag var helt slut när jag kom hem. Hade tänkt träna, men kände att nej idag ska jag inte träna. Så skickade iväg sambon till gymmet och fixade matlådor istället. Känns gött i kroppen. Sådant är viktigt. Att känna in kroppen och knoppen. Jag hinner träna i veckan och jag har rört på mig väldigt mycket på jobbet, ibland måste en se sin aktivitet i ett helhetsperspektiv. Jag tror att vi ibland missar det. Ger oss själva dåligt samvete utan anledning.

Startklar, denna bild fångade Marko när vi gick till gymmet i helgen. Den fångar verkligen min känsla just nu, men mer om den känslan en annan dag.

Se till helheten

Det är inte ett missat träningspass som avgör om vi kommer nå vårat mål eller komma ur form. Det är helheten. Att stressa iväg till gymmet efter nästan 11 timmars jobb kan ibland vara helt rätt, men kan ibland vara helt fel. Allt beror på helheten. Ibland behöver vi zooma ut. Titta på helheten. Jag vet att jag inte alla veckor får till lika många träningspass som jag skulle önska. Därför har jag lagt in små pauser och promenader och väljer även att gå till och från jobbet istället för att cykla för att få in mer vardagsmotion. Det är viktigare än att jag får till 5 träningspass i veckan. Om jag får till min vardagsrörelse så blir träningen en bonus och inte ett måste på samma vis. Jag kan uppleva att jag blir mer stressad av att missa ett träningspass om jag sitter ner en hel dag och inte får in någon vardagsmotion för då vill jag ”kompensera” min inaktivitet. Fast jag vet att det som är viktigast för min hälsa är att jag rör mig och är aktiv i det stora hela och att en timmes träningen inte kompenserar för min inaktivitet. Vad vill jag egentligen ha sagt? Jo att vi behöver sluta stressa upp oss över missad träning och tänka på helheten istället. Tänka på vardagsrörelsen och inte underskatta dess effekt. Träning är viktigt, men inte alltid det viktigaste. Det har tagit ett tag för mig att komma hit, komma till ett lugn. Men det är riktigt skönt när en landar i det hela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.