Allt för Hälsan Mässan 2019

I fredags var jag ledig och med min vän Marina åkte jag till huvudstaden för att spendera dagen på allt för hälsan mässan. Vi bestämde tidigt i höstas att vi skulle göra en repris på förra året. Men denna gång tog vi båda ledigt från våra respektive studios och drog iväg, istället för att lägga det på en helgdag som vi gjorde förra året.

Förra året la vi många timmar på att lyssna på miniföreläsningar och diskussionspaneler, men i år var det inget som riktigt lockade oss i tablån. Istället la vi tid på att testa både det ena och det andra. Skön inspirerande dag med en hel del nya böcker som jag fick med mig hem. Lite produkter att testa och bara byta miljö. Och att få en hel dag med Marina är inspirerande i sig. Det var riktigt skönt att vara där en fredag, så mycket lugnare i montrarna och gångarna. Kände att en verkligen kunde gå runt i lugn och bara ta in. Rekommenderas.

Lite nytt i bokhyllan, älskar att bläddra i böcker och söka inspiration. Även om en kan hitta allt typ på internet så är det skönt att ibland bara bläddra sig fram till övningar, tips och recept.

Allt för Hälsan mässan är en spretig mässa. Hälsa är ett stort område att täcka upp och jag tror det är en utmaning för mässan. Upplevde att det var lite mer variation i år på utställare, men samtidigt ganska lite variation på föreläsningarna. För ett par år sen när jag gick runt där så var det näst intill bara yoga och meditation, nu fanns det mer uppdelat en massage sektion, yoga sektion, familjesektion, träningssektion, kost/hälsokost och böcker och så vidare. Förra året var det det mycket om fermenterad mat, antiinflammatoriskt och det fokuset. I år var det mycket på familj och aktiva barn. Vet inte om det är uttalade teman eller om det är för att det är vad som trendar som det blir mer av. En bra placering tycker jag i alla fall att det är att ha den i november, så en får en liten inspirationsboost så här när vädret inte alltid är så väldigt motiverande.

Innan vi begav oss hem tog vi en titt på Food & Wine mässan som var samtidigt. Där doftade det gott av allt möjligt och var väldigt mycket mer folk, så kändes lite lyxigt att vi hade kunnat strosa runt i sådant lugn under hela dagen. Provsmakade lite och köpte oss varsin vaniljbulle innan vi tackade stockholmsmässan för dagen, på återseende.

Vi hade färgmatchat och allt dagen till ära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.