Nytt ljus i studion

För ganska många veckor sedan slocknade en av mina lampor i studion. Testade byta lysrör, men inget hände. Snart efter blev det en till som slocknade efter att ha levt sitt egna liv ett tag. Den blinkade till, ändrade ljusstyrka och jag bytte lysrör som sagt, plötsligt lös den en dag med annat sken (jag hade bytt till ett vitare lysrörsljus) och den lös i tre dagar sen död igen.Förra hösten slutade min dimmer att fungera så vi hade på känn att mina armaturer från 70 talet hade börjat ge upp.

Den första av dessa lampor som slocknade lagades faktiskt förra hösten, men det var tydligen inte lätt att hitta delar till 70 tals armaturer. Plus att när den sattes upp så lös den inte och elektrikern sa att han visste vad som saknades och sa att han skulle komma och lösa det veckan därpå. Det var bara det att nästa gång jag tände lampan så lös plötsligt lampan och elektrikern sa att det inte borde vara möjligt eftersom en del saknades som han hade glömt på firman, men sa att om den inte slocknar inom två veckor så friskförklarar vi lampan. Med denna historia i bakhuvudet kände vi att nu är det dags att byta ut allt. Jag har inga fönster i min studio så att ha dåligt med ljus från taket är verkligen inte bra arbetsmiljö.

Detta var ljuset i studion i torsdagskväll, alla kartonger med det nya redo att sättas upp.

Så nytt ljus beställdes och kom levererat, nu var enda problemet att hitta en dag där jag inte hade några bokningar då det var en hel dags arbete att montera ner gamla armaturerna, dra några nya sladdar och montera upp dom nya. I mitt schema var det endast 8 november innan jul som var tom, eftersom jag skulle till Allt för Hälsan. Så vi bokade den dagen, för nu var en tredje armatur på väg att slockna, den började blinka och byta styrka i ljusskenet precis som den där andra gjort innan den sa tack och hej.

Så i fredags var dagen kommen. Dagen jag längtat efter ett bra tag. Till och med min garderobsblomma som tidigare trivts som fisken i vattnet hade börjat säga ifrån på ett visset sätt. Så på torsdagen lämnade jag nycklarna och på fredagaskvällen efter mässa och middag på stan var jag tvungen att svänga förbi och se hur det såg ut.

WOW! Vilken skillnad. Eftersom jag inte har några fönster och därmed inget dagsljus som kommer in önskade jag något som kunde ge dagsljuskänsla. Nya LED-plattor är uppsatta och dimmer installerad. Det är så LJUST! Det är sådan otrolig skillnad. Så himlans nöjd. Borta är det gula ljuset och inne är det vita ljuset. Mitt kontor som tidigare var ljusaste rummet är nu mörkast. Studion skiner!

Så här ser det ut nu. Jag har ofta fått ljusa upp mina bilder och redigera bort lite av det gula, men nu är den tiden förbi.
Här ser ni båda oredigerade bilderna. Sådan skillnad. Det känns så himlans härligt. Känns som att detta dagljussken verkligen kommer göra skillnad mentalt nu under mörkare årstiden. För en kommer verkligen in i ljuset på studion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.