En skön helg i förkylningsklang

Den här veckan har varit utmanande. Jag har sovit mellan 8-11 timmar per natt och ändå varit som en zombie hela veckan. Eller det började i tisdags med extrem trötthet. Haft lite kittlande i halsen på onsdagen, lite halsont på torsdagen, men någon rejäl förkylning har det inte direkt blivit, peppar peppar, har motat bort den förhoppningsvis med massa sömn, coldzyme och husmorsknep.

Och på det en lugn helg. I fredags var jag ledig från jobbet för att vara på mässa, (skriver mer om det imorgon). På kvällen var vi ut och åt med min mamma då min pappa jobbade i stan och hade jobbaktivitet. Jag och Marko gjorde därför henne sällskap till middagen. Vi åt gott och satt många timmar och pratade. På lördagen kom sen mina föräldrar över till oss och jag tog med Mamma till studion där jag masserade henne. Sen åkte vi hem och fikade innan dom åkte. Vi (jag och Marko) åkte och storhandlade och sen lagade vi mat och bara tog det lugnt i soffan. En lugn dag med inga måsten.

Marko har tävlat idag så när han åkte på förmiddagen tog jag och gick iväg på en promenad med podd i lurarna. Har inte ont i halsen eller känner mig speciellt förkyld, mer än att jag hostar en del men jag avstod friidrottsträningen idag. Det tog emot, för känner mig ändå pigg i kroppen idag, men eftersom jag absolut inte vill riskera att behöva ställa in bokningar på jobbet på grund av sjukdom så vilar jag en dag extra. Handlade två ingredienser som jag trodde att vi hade hemma igår och kom hem en och en halv timme senare. Skönt att få lite dagsljus, såg på väderrapporten att det ska vara mulet resten av veckan så det var kanske veckans ljus? Bäst att passa på.

Ett tunt snölager la sig under natten och det blev mulet under promenaden, men hade sol till en början.
Älskar att vi har så nära till naturen igen, häftigt hur staden härifrån blir som en kuliss. Detta naturreservat har vi typ 15 min promenad hemifrån.

Har spenderat dagen hemma med att laga matlådor till oss båda, det tar typ en hel dag. Samtidigt har jag kört lite tvätt och hängt upp och sen tog tomatpurén slut och då fick jag ta en till promenad och handla så att jag kunde göra den andra rätten. Aja fått ihop mitt dagsmål i steg även om det var motigt att gå ut i mörkret. Har svårt att ta mig ut när det blivit mörkt. Någon som känner igen sig? Men tvätten klar, matlådor klara och disken gjord. Så skönt. Har hela kvällen kvar och har gjort alla måsten. Väldigt skön känsla. Lugnet över att ha tvättmaskin i lägenheten, går knappt att förklara. Njuter av att tvätta numera. Testade tidsinställningen en dag och då var tvätten precis klar när jag kom hem, så kunde hänga upp direkt jag kom hem och så var det liksom färdigt direkt. Ja det ska ju torkas och vikas sen, men behövde inte tänka desto mer på det. Jag uppskattar detta så otroligt mycket.

Pasta bolognes med linser och svarta bönor. Smakade riktigt bra, åt en portion innan jag gick på maträtt numer två.

Har tänkt på att jag uppskattar små saker som underlättar vardagen otroligt mycket. Kanske gör andra det men säger inte det, eller så kanske det är för att det gör så stor skillnad för mig? Att en blir mer tacksam då? Jag har begränsat med ork och lägger nästan all min energi i och på jobbet, det vet jag om. Så små saker som får mig att orka mer är jag så tacksam för. Har varit så tacksam för mitt jobb i veckan också. Har varit så extremt trött på morgonen så hade jag inte haft bokade kunder som väntade på mig hade jag bara sovit hela dagarna. Men det som får mig upp är att jag får så mycket energi tillbaka från mina kunder och känner att jag hjälper dessa må bättre så det motiverar mig att gå upp även när jag är dödstrött. Hade jag inte sett till att ha ett jobb som jag älskar så mycket då hade jag sjukanmält mig väldigt ofta och sovit genom dagarna istället.

Kan verkligen få en klump i magen när jag tänker på vissa jobb jag haft för många år sen. Där jag varit som en sömngångare och på hur jag inte hade orkat motivera mig att gå upp om det var mitt jobb idag. Ni vet sådana där jobb där en för att motivera sig tänker att denna minut är så många kr och nu har det gått 5 minuter så nu har jag fått ihop så här många kr. Vet ett jobb där jag ibland bara satte mig med mobilen och räknade ut exakt hur många kr jag tjänat denna månad eller skulle tjäna just det arbetspasset för att motivera mig att jobba vidare hela skiftet. Jag visste i alla fall vad min största och enda motivationsfaktor var, pengar. Så skulle jag inte vilja ha det idag, idag känner jag att jag får ut så mycket mer av en arbetsdag än antalet kr som kommer in på kontot. Det är så jag vill ha det. Känna en mening med det jag gör varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.