I lördags så bjöd jag över lite vänner för att fira min födelsedag. Kvällen till ära hade jag fixat ihop ett tapasbord med några av mina favoriträtter i miniformat. Jag trivs i köket när jag har tid och en plan, dessutom tycker jag det är väldigt trevligt att få bjuda på mat. Det blev ett välfyllt bord med en salig blandning av smaker och upplevelser, det mesta gjort från grunden. Gästerna verkade uppskatta maten då det mesta blev uppätet. Vi hade tänkt spela kubb, men den här blåsten alltså.. När ska det sluta blåsa? Så istället spelade vi Pictionary vilket var roligt det med. Men snart vill jag ha sommarvärme så att man kan njuta av kvällsljuset utomhus utan att behöva blåsa bort..
Tapaskvällens meny bjöd på
På menyn fanns chokladdoppade jordgubbar. Quesadillas med ruccola och ost som kunde doppas i egen gjord gucamole. Snittar med färskost, färsk gräslök samt rostbiff. Pepperoni minipizzor. Pulled pork i korvbröd med coleslaw till. Ostgratinerade tortillachips med salsa och till sist kantarelltoast. Till detta fanns en svalkande sommarslush. Ska försöka lägga upp recept till samtliga rätter så håll utkik om det är någon av rätterna som verkar falla er i smaken.
Tack fina vänner för att ni ville vara med och fira min födelsedag!
Hur tycker ni om att fira era födelsedagar?