Kycklingwok med cashewnötter

I veckan så slängde Marko ihop en riktigt god kycklingwok med cashewnötter, det var en riktig hit och fungerade utmärkt i matlådan. Därför tänkte jag bjuda på receptet så att ni också får möjligheten att njuta av denna goda maträtt.
Ingredienser 4 portioner:
150 gram sockerärter
1 knipa gul lök
1 st röd paprika
1½ msk sesamolja
1 st lime
2 msk rapsolja
1 dl cashewnötter
2 st röda chilifrukter
2 st stora vitlöksklyftor
4 msk soja
300 gram zucchini
450 gram kycklingfilé
Tillbehör:
280 gram ris eller risnudlar
Tillagning:
Koka risnudlar eller ris enligt förpackningens instruktioner.
Strimla sedan kycklingfileérna
Skölj av grönsakerna. Kärna ur chillin, strimla löken och finhacka vitlöken och strimla paprikan. Halvera zucchinin på längden, gröp ur kärnorna och skär zucchinin i stavar. Halvera sockerärtorna på längden. Pressa sedan över 1 ½ msk limesaft.
Hetta upp en wokpanna ordentligt. Häll i 2 msk olja och woka kycklingen i ca 1 ½ min. Lägg därefter i chili och vitlöken i 30 sek innan du för över allt i en skål.
Woka paprika och zucchini i 1 msk olja i ca 1 min. Tillsätt därefter sockerärter och nötter och woka ytterligare 2 min. Häll därefter tillbaka kyckling blandningen i woken och tillsätt sesamolja och limesaft. Låt det värmas innan du servera tillsammans med ris eller risnudlar. Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”Kycklingwok med cashewnötter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.