För att du är värd det

Vad är din bild av dig själv? Din självbild avgör hur du väljer att tolka andras värderingar om dig själv och avgör om du tycker att du är värd det liv som du lever. Utifrån den självbild du har av dig själv kommer du bete dig efter den bilden och göra val som passar in i din självbild. Det innebär att om du inte anser att du är värd ett hälsosamt liv, ett framgångsrikt liv där du får må bra så kommer du inte heller att lyckas med det eftersom dina handlingar styrs av att du inte ser dig som värd dessa saker. Om du däremot anser att du är värd ett hälsosamt liv där du får må bra, lyckas och nå framgång genom att nå dina mål så kommer du också att komma dit eftersom dina handlingar och ditt beteende kommer att ta dig dit. Dina tankar styr stora delar av ditt liv, ofta skapar vi så kallade självuppfyllande profetior, vi ser oss själva som att vi inte är värda något och istället för att kämpa för att ändra på det är det lättare att ge upp och bekräfta för oss själva det vi redan ser oss själva som  ”en person som inte lyckas”. Vi väljer även att tolka in det andra säger på ett sätt så att det stämmer överens med den ”bild” vi har av oss själva oavsett om det är negativt eller positivt. Vi jobbar omedvetet hela tiden med att bekräfta allt runt om oss med den bild vi har av oss själva. Känner du igen dig?
 
Din självbild kan du alltid jobba med att förändra, men det är som alltid jobbigt att förändra något som man känner sig bekväm i. Om du är van vid att se dig som en person som aldrig lyckas hålla vad du lovar eller som inte är lika duktig som någon annan så måste du ändra på tankarna och se ditt eget värde. Det är alltid jobbigt att jobba med sina egna tankar och att förändra ett beteende, det ställer krav på oss själva och det tar oss utanför våran trygghet. Det är alltid lättare och tryggare att låta det vara som det alltid varit. För att lyckas nå våra mål måste vi inse att vi är värda att nå våra mål. Du är värd ett hälssoamt liv där träning och bra kost ingår och om du inte tycker att du är värd det eller tänker att du aldrig kommer lyckas, att du alltid faller tillbaka i gamla vanor så måste du ändra på dessa tankar, säga stopp och intala dig själv att du är värd ett hälsosamt liv, för det är du! Börja i små steg, börja fundera på hur du ser på dig själv, i vilka situationer litar du på din egen förmåga, varför/varför inte? Hur kan du tänka annorlunda, hur kan du göra annorlunda, vad krävs för att du ska känna dig bekväm, tror du att alla andra alltid känner sig självsäkra i alla situationer? Varför/Varför inte? 
 

Det finns otroligt mycket som vi kan påverka med tankens kraft och varför är du inte värd ett liv där du kan göra precis det du vill, där du får må bra och där du får känna dig stolt? Vad hindrar dig egentligen? 

2 reaktioner på ”För att du är värd det

  1. Så kloka ord du skriver. Detta har varit min kamp och nu förstår jag inte varför jag inte fattade det innan. Det fanns ingen som hindrade mig förutom mina egna tankar och självuppfattning. Märkligt hur det kan vara!

    Tack! Intervjuen kändes bra. Nu håller jag tummarna att det kommer få vägen :)

    1. Jag tror det är mångas kamp, det har varit min med, men jag jobbar dagligen med att låta det positiva leda min vardag :)
      Vad kul, då håller jag också tummarna för att du får jobbet :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.