Proteinrik cheesecake

Experimenterade idag i köket och bakade en lite nyttigare cheesecake med högt proteininnehåll. Tycker det är svårt att hitta bra recept ibland så jag gjorde med bas i ett recept från Leila och utifrån vad jag tycker om och vad som fanns hemma och hoppades på det bästa. Resultatet en väldigt god, mättande cheesecake. 
Det är en bakad cheesecake, den fryser man inte in utan låter stå i kylen 6-8 timmar innan servering. 
 
Ingredienser: 
 
150 gram smör
300 gram osockrade digestivekex
500 gram lätt kvarg (går bra med vanlig bara det att jag bara hade lätt kvarg hemma)
300 gram philidelphiaost light
1 dl stevia strö
1 dl mandelmjöl
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
Minst 1 dl blåbär jag hade 1 dl men hade nog kunnat ha dubbla eller trippla
 
Starta ugnen på 175 grader
Krossa kexen och smält smöret, låt smöret svalna och blanda sedan ihop med kexsmulorna. Lägg i botten på en löstagbar springform. Förgrädda botten i 10 minuter, ta ut och låt svalna, höj till 200 grader. Blanda stevia, mandelmjöl och vaniljsocker i en bunke tillsammans med kvargen och philidelphiaosten, blanda därefter i äggen och vispa ordentligt. Häll i smeten i formen och strö över med mycket blåbär! Låt grädda cirka 40 minuter stäng därefter av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna ställ därefter in kakan i formen i 6-8 timmar i kylskåp innan du serverar. 
 
Servera gärna med smaksatt kvarg, exempelvis hallon eller vaniljsmak samt färska bär! Njut utav en god lite nyttigare efterrätt :) 

6 reaktioner på ”Proteinrik cheesecake

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.