Träning, träning och lite mer träning.

Det går så himla bra just nu med träningen, jag känner verkligen hur jag blir starkare och jag har även börjat se resultat, framförallt på armarna, där var jag som svagast så det är ganska självklart att resultaten blir synliga där först. Tänkte skriva lite träningstips/motivationstips till er som funderar på att ta tag i träningen.
 
1. Sätt upp rimliga mål med din träning, hur ofta ska jag träna? Om du inte tränar regelbundet just nu är ett bra första mål att träna 2ggr i veckan. Ett mål med att ”jag ska träna varje dag” kommer inte vara hållbart om du inte tränat innan, det fungerar inte att gå från 0-100. Hur tråkigt det än kan kännas första veckan när man är super taggad på att köra igång med träningen, så är det bättre att försöka få in träningen i vardagen på ett naturligt sätt. Vad vill du få ut av din träning? Vill du bli starkare, få bättre kondition, gå ner i vikt eller bara röra på mig för att må bra? Dessa typer av frågor ska man alltid börja med att ställa till sig själv. Det är lättare att motivera sig själv till att träna om man har ett mål och en andledning. Skriv gärna ner målet och sätt upp en tidsram för när målet ska vara uppnått, ta dig tid till att analysera hur det går med målet halvvägs för att se om målet fortfarande är rimligt eller om det ska skrivas om? Tänk på att alltid ha rimliga mål som går att uppnå! Utifrån det här så planerar du din träning, vill du bli starkare så är det kanske gymmet/gruppass eller hemma dvd:er som är den träningsform du ska använda dig utav.
 
                                 
 
2. Välj en träningsform som du tycker om. Är det gruppass, promenader/jogging i naturen, själv eller med kompis på gymmet, tränings dvd hemma? Eller någon speciell idrott? För att motivationen ska upprätthållas är det viktigt att du väljer en träningsform som du kommer att tycka om. Om träningen blir förknippad med negativa tankar kommer du snart att hitta andra roligare aktiviteter att lägga tiden på istället för träningen. En variation av träningsformer är också ett allternativ som kan upprätthålla motivationen. T.ex. gå promenad/jogga en gång i veckan och vara på gymmet/gruppass en annan gång.
                                              
3. Berätta för andra att du ska träna, hitta träningskompisar eller någon i din omgivning som kan stötta dig mot att nå ditt mål. Genom att göra andra delaktiga kan du både få stöd och det blir svårare att ursäckta sig för varför man inte tränar om man har någon annan att träna med.
 

               
Vi börjar sådär, är träningstips och sånt intressant? Funderar på att förmedla ut lite av min kunskap som jag samlar på mig på utbildningen via bloggen. Om det är någon som är intresserad av att diskutera eller få hjälp med sin träning så är det bara att kontakta mig antingen här, på facebook eller via mejlen så ska jag se vad jag kan ge för tips och motivation till träning oavsett vilken nivå ni befinner er på, jag vill ju faktiskt bli elittränare ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.