Veckans peppning v.32

Hur är eran måndagskänsla? Jag kan erkänna att jag var trött denna måndagsmorgon, haft en helg fylld med aktivitet och socialiserande. Dock fortfarande lika peppad på att dra igång jobbveckan så upp ur sängen tog jag mig och haft PT kunder under morgonen. Tänk va, att jag får vara en del i att skapa en bra start på veckan för andra. När en tänker på det så, så bubblar det till inom mig av glädje. Den här veckan kommer jag behöva påbörja lite nya saker, har lite projekt jag vill genomföra, men då måste en börja någonstans. Ibland kan det känns lite jobbigt, svårt och tungt, just det där första steget. Känner du likadant? Om du gör det så tänkte jag dela med mig av peppande tankar som jag använder vid sådana här tillfällen (blir en hel massa sådant som egenföretagare).

Våga börja försöka

Resan att ta sig mot ett mål börjar alltid med ett första steg. Om jag vill förändra något eller lära mig något nytt så måste jag börja någonstans. Ibland drar tankarna iväg och jag kan få för mig att jag måste kunna allt från början. Vara bäst direkt och ha koll direkt. Det går snabbt dessa tankar och plötsligt känns min idé eller mitt mål inte lika lockande, det känns bara överväldigande. Då gäller det att jag samlar mina tankar och så brukar jag skriva ner vad specifikt är det första jag behöver göra, vad kommer på 2,3,4 och 5:e plats att ha koll på eller fixa. Istället för att bli rädd att inte lyckas få koll på alla bitarna så bryter jag ner målet i mindre delar och skriver även upp personer som jag behöver prata med eller fråga om hjälp för att ta mig dit. Vad är det värsta som kan hända? Det är en bra fråga och var inte rädd för att inte våga försöka, kanske når du inte målet på första försöket, men då har du lärt dig något och kan testa igen, men med ett nytt utgångsläge, med mer kunskap.

 

Det är som det här som brukar sägas om små barn som precis lärt sig gå. Dom faller och ramlar hit och dit till en början, men dom slutar inte att försöka. Att ramla är inte ett misslyckande för dom, det tankesättet finns inte ännu, det är bara att envist testa igen. Testa olika underlag och olika sätt att hitta balansen. Det kan vara bra att titta ibland på deras beslutsamhet och anamma deras ovetskap om ordet misslyckande som vi tar till oss som vuxna. Komma ihåg att bara för att det inte fungerade direkt så betyder det inte att det aldrig kommer att fungera. Så våga försöka, våga börja med ett första steg, det kommer ta dig framåt på något vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.