Veckans peppande ord v29

En ny måndag och vad passar inte bättre än några peppande ord på vägen? Jag är på semester och lever loppan i Kroatien. Härligt, men det kan ändå vara skönt att ha med sig några peppande ord. Denna vecka tänker jag att vi fokuserar på hur vi tänker och vad vi tänker om oss själva. Ni som läst min blogg ett tag vet att jag hade otroligt negativa tankar tidigare och att jag fortfarande dagligen jobbar med mig själv och min positiva inställning. Men varför är det viktigt?

Var snäll mot dig själv

Att må bra inifrån och ut är inte alltid så lätt. Samhället och tempot som trissats upp kan göra det svårt att hänga med. Men då är det extra viktigt att våga och kunna falla tillbaka i lugnet. Våga berätta för en själv att en är bra och gör sitt bästa. Jag har flertalet gånger tidigare skrivit om hur jag jobbar med min positiva attityd till livet, från att ha varit negativ. Jag blev arg och irriterad på människor som sa att en väljer sina tankar och fortsatte att trycka ner mig själv, tycka synd om mig själv, tycka att jag var värdelös och dålig. Jag kan inte säga exakt vad det var som fick mig att ändra mig. Men plötsligt började jag trycka bort dessa tankar, började sakta uppmärksamma när dessa tankar kom smygande och valde att inte fortsätta den negativa tankespiralen. När jag blir stressad har jag en tendens att falla tillbaka, men jag har verktyg och strategier som jag byggt upp. Idag peppar jag mig själv, försöker tänka positiva tankar om mig själv, skapar positiva vanor för mig själv och allt började med träningen.

När jag tränar peppar jag numera mig själv. En het debatt pågår i huvudet där jag intalar mig själv att jag är stark. När negativa tankar som att jag aldrig kommer orka detta börjar dyka upp eller att jag är så dålig jämfört med den där personen, så säger jag stopp. Jag lyfter istället mig själv, berättar vad bra jag är som springer eller vad stark jag blivit sen jag började. Tidigare kunde jag ha ångest direkt efter ett avslutat intervallpass fram till nästa veckas intervallpass för mitt enda fokus var att jag var sämst i laget. Det påverkade inte bara min träning, det påverkade självklart hela min självbild och självkänsla. Att ändra mitt tankesätt och istället fokusera på mig själv och min egen utveckling istället för att jämföra med andra och trycka ner min egen prestation att gjort att det finns mer glädje i min träning, bättre självförtroende och självkänsla. Jag är bra!

Utan ett positivt och snällt tankesätt kring sig själv, så är det svårt att bli vältränad eller må bra inifrån och ut. Hälsa handlar inte bara om det fysiska det är minst eller mer om det psykiska. Mina resultat och min största utveckling fysiskt har kommit inifrån, när jag bytte tankesätt och det har fått mig att må bättre i helheten. Jag möter varje vecka människor som trycker ner sig själva, som tycker att det dom gör inte är bra nog. Så denna vecka vill jag säga att kan jag så kan du.

Veckans uppmaning

Börja idag, säg nu till dig själv Jag är bra! Jag är stark och jag kan. Var uppmärksam på negativt självsnack denna vecka och stoppa tankarna. Det börjar i en liten tanke, men allt börjar med ett första steg. Hälsa är inifrån och ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.