Veckans peppande ord på vägen

Är det måndag, ny vecka och nya tag? Oavsett kommer här lite peppande ord att ha med sig in i veckan.

Tanka kroppen med bra mat

För att vi ska orka träna efter en dag fylld med vardagens alla utmaningar behöver vi ta hand om kroppen och ge den rätt energi. Vi är mitt upp i en era av att en ska unna sig. En är värd detta och då handlar det alltid om skräp och onyttigheter. Det är kanelbullens dag, chokladbollens dag, fettisdag, jul, påsk, födelsedagar, avtackningar på jobbet, fira någon bedrift på jobbet, kladdkakans dag, nationaldagstårta, rulltårtans dag, mors dag, fars dag och alla hjärtans dag, vi har fredagsmyset, lördagsgodis och så vidare. Jag unnar mig bra mat. Det tycker jag är att unna sig, jag tycker att vi ska sluta säga att vi unnar oss godsaker. Jag unnar mig en god hemlagad måltid eller jag unnar mig en smoothie. Jag unnar min kropp att tankas med bra energi som jag kan prestera på. Jag unnar mig inte en pizza. En pizza äter jag när jag har lust. Genom att lägga ordet unna framför sådant som inte är nyttigt eller bra för oss i större mängder skapar vi ett belöningstänk. Där tror jag att vi lurar oss själva. Det blir så mycket lättare att då tänka att jag är värd en godisbit eller jag är värd glass och det är att tröstäta. Så försökt istället tänka belöningstänket när du väljer hälsosamma val eller ta bort ordet unna helt.

Din kropp är värd bra bränsle

Får du ett stort sug eller har vant in dig vid lite ohälsosamma vanor under sommaren. Istället för att följa impulsen. Stanna upp och fundera på vad mår din kropp bäst av i längden? Vad är din kropp värd just idag? Allt handlar om balans, men för att hitta balans, behöver många ändra tänket kring ohälsosam kost. Är det att unna sig massa socker, vem mår bra av det i längden? Hur kommer du känna dig efter? För att jag ska orka jobba och träna flera gånger i veckan och dessutom orka med vardagen med att ta hand om ett hem så behöver min kropp bra bränsle. För att jag ska fortsätta utvecklas inom min träning är det viktigt att jag unnar och tankar min kropp med bra bränsle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.