Utmaningarnas vecka

Ibland är det som att allt bara hopar sig och utmaningarna kommer i en hög. Veckan började med att jag fick in gigantiska humlor i studion. Trodde först att det var en bålgeting för den surrade extremt och var stor som ett hus. Sprang från studion med andan i halsen på måndagen och hoppades att odjuret skulle hitta ut själv. Det resulterade i att jag hittade en död humla dagen efter. Men det slutade inte där. Nej för det fortsatte att komma in gigantiska humlor och dom kom in via ventilationen. Jag fångade in dom och släppte ut dom i det fria, men insåg att jag kommer inte få något jobb gjort om jag ska fånga humlor varje timme. Plus att en vill ju inte att det är surrande humlor runt en när en står och masserar.

Googlade lite på humlor, tänkte hur många humlor kan det vara i ett bo? Svaret upp till 400 stycken. Kände att även om så bara 1/8 del tar fel väg ur boet och in hos mig, ja då kommer jag ha 50 humlor snart (då var jag uppe i 5 på en halv dag). Så Marko fick komma och hjälpa mig att sätta upp myggnät runt alla ventilationsluckor. Det minskade antalet humlor som lyckades ta sig in, det kom in en två dagar senare, men jag vet inte hur den lyckades hitta in för jag möttes av den när jag kom tillbaka från en PT-timme utomhus (!?) Så spänningen fortsätter med humleboet.

Summerar min känsla för veckan väldigt bra

En skulle kunna tro att ett bo att handskas med är nog, men på torsdagen så kommer vi hem till att två duvor börjat bygga bo i mina nyplanterade blommor på balkongen. Jag skrämde iväg duvorna och tog bort boet. Började googla hur en blir av med duvor och hittade tipset med skinande/reflekterande föremål. Hittade inget snöre, så placerade några dvd skivor jag hittade. Men en halvtimme efter att vi ätit och plockat undan från balkongen så hör jag ljud och mammaduva är tillbaka och har lagt sig i blomlådan. Skrämmer iväg henne och kvar i blomlådan ligger ett ägg! Snacka om att boa in sig snabbt! Jag vill dock inte ha en duvfamilj på balkongen som jag fixade i ordning i timmar förra helgen, tydligen lite för hemtrevligt. Så ägget åkte i soporna och blommorna tog jag in. Frågade efter tips på instagram och flera svarade att jag skulle lägga ut en leksaksorm. Så på fredagen blev det en tur till leksaksaffären efter jobbet och köpa den mest verklighetstrogna ormen jag kunde hitta.

Det här var synen som vi möttes av när vi kom hem på torsdagen.

Placerade ut ormen och hör och häpna inga fåglar har synts till. Så idag har jag vågat ställa ut blommorna igen och än så länge har dom klarat sig bra. Så nu håller vi tummarna.

Så här fint var det för övrigt i söndags när jag planterade blommorna
Planterade även dessa, mina favoriter så fina!
Jag la även golv på balkongen förra helgen. Det ska fyllas på med lite fler blommor, ett litet växthus och vi köpte även några solcellslampor som jag inte har tagit bild på. Så mysigt med ett extra rum nu när det blir varmare tider.

En skulle ju tycka att det skulle räcka där. Men i torsdags så la min dator av. Den startar inte, är helt svart och efter lite felsökning verkar det som att moderkortet har gått sönder. Så irriterande. Jag har inte haft ett endaste problem med min dator och från ingenstans så bara poff ur funktion. Så måste lämna in på lagning. Som tur är har jag nu lånat Markos laptop och jag är ju tillsammans med en it-person så det mesta har jag sparat på olika molntjänster samt externa hårddiskar. Så idag har jag jobbat ikapp lite av det jag inte hunnit med i veckan. Jag hoppas dock att min dator går att laga snabbt och relativt billigt. Orkar inte med oförutsedda stora kostnader just nu. Så hoppas att du haft en bättre veckan än min!

1 reaktion på ”Utmaningarnas vecka

  1. Mmm, vad nära naturen vi lever trots vår framfart och skövling.. Humlor, duvor, ”ormar” och så klart naturens egna blommor, 😁.. Fin balkong där, 👍.. Trevlig helg,..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.