Min vardag just nu

Hur är läget med er? Hur påverkas er vardag av allt som pågår?

Min vardag är lite annorlunda just nu, men ändå ganska lik sig. Den största förändringen är att jag har betydligt färre bokningar. Det går lite i vågor, vissa dagar är som normala fullbokade och fullmatade och andra mer eller mindre helt öde.

Det är lite olustigt och ovant. När det blir flera öde dagar i rad känner jag att min katastrofhjärna börjar spinna. Hjärnan börjar spinna på maxfart för att komma på idéer för vad jag kan göra för att få verksamheten att rulla på i en tillräckligt bra fart för att jag inte ska behöva få ångest över pengar. Mitt fokus är att fokusera på vad jag kan kontrollera.

Fokuserar på det jag kan kontrollera

Därav har jag gjort dessa förändringar.

Jag har minskat mina fysiska kontakter. Fram till för tre veckor sedan tränade och spelade jag fotboll. Denna vecka och kommande har jag valt att inte göra det. Nu råkade jag stuka min högra fot (igen) så less på den där foten. Men jag hade redan innan även bestämt att jag behöver erbjuda fler kvällstider för att ha en stabil bokningsfrekevens. Skillnaden på när en var fullbokad och alla kunder anpassade sig efter mitt schema, jämfört med nu när jag anpassar för att få fler kunder. Men det är saker jag kan göra och väljer att göra. Det minskar även antalet fysiska kontakter som jag har och minskar risken att jag blir sjuk. Det är tråkigt då jag precis tagit upp fotbollen igen, men vår seriestart är framflyttad till augusti och vi får just nu inte spela träningsmatcher heller och för min del var det lite skönt att restriktionerna skärptes ytterligare för det har inte varit ett lätt eller roligt beslut att ta, men känns lite lättare när vi inte ens får spela matcher.

Jag har även sagt upp mitt gymkort. Jag har pratat om det i flera månader. Sen innan jul, men nu tog jag tag i det. Jag har haft svårt för att träna i min egen studio, dels skönt att byta miljö, men haft svårt att helt koppla bort jobbet vilket jag annars använder träningen till, mental avkoppling och fokus på mig. Men jag har varit så sjukt irriterad på att det varit 40 (!) minuters väntetid på en skivstång vissa kvällar, stora tussar av hår runt om i gymmet och allmänt ostädat. Ja listan kan göras lång med störningsmoment. Och nu när jag tränat fotboll så har jag inte gymmat lika ofta som tidigare och då blir det dyra träningspass vissa månader. Så en kostnad mindre som jag inte behöver. Speciellt inte nu när mitt egna fick sig ett lyft. Har även sagt upp lite andra prenumerationer som jag inte behöver just nu. Som jag klarar mig utan. Kontroll över kostnader redan nu, även om mitt inkomstbortfall än så länge inte är oroväckande stort, men eftersom jag inte heller vet hur länge det här kommer pågå så har jag tagit en överblick av vad jag verkligen inte behöver egentligen. Samtidigt som det känns lite i magen för det är ju detta som kommer bli en ond spiral i ekonomin i samhället, men en måste anpassa sina utgifter utifrån sina inkomster.

Försöker hitta rutiner i att träna på jobbet. Det är en utmaning, men får till fler och fler pass som känns riktigt bra.

Det blir många timmar mellan kunderna vissa dagar. Det är lätt hänt att det blir mycket läsande av nyheter, lyssnande på poddar och konsumerande av sociala medier. Men det har också inneburit mycket info om covid-19 vilket inte direkt är lugnande alla gånger. Så först tog jag tag i projektet att erbjuda personlig träning på videolänk. All tid mellan kunderna gick till att sätta det i bruk, få upp på hemsidan, skapa tjänsten i bokningssystemet. Skriva nyhetsmejl, text till instagram, facebook och bilder och det där.

Därefter startade jag mitt nya projekt som jag fortfarande håller på med. Nu skriver jag på ett träningsprogram. Tanken är att en ska kunna köpa detta via hemsidan. Det kommer vara som en e-bok, med ett 8 veckors träningsupplägg med grundstyrka som fokus. Jag har komponerat ihop alla träningspassen, 96 olika övningar räknade jag ihop det till. Filmat alla övningarna. 8 olika konditionsträningspass planerade. Har kvar att filma uppvärmning och nedvarvning och att redigera/klippa alla övningar och ladda upp. Tanken är att alla övningar ska ha videoinstruktioner länkade, så att en får en tydlig bild av vad en ska fokusera på i övningarna. Har även hunnit testa ett antal av träningspassen och kan säga så här, jag tror det här kan bli riktigt riktigt bra. Ser så fram emot att dela med mig av detta och den färdiga produkten. Perfekt projekt att bita i mellan alla kunder så att dagarna springer på. Samtidigt ett fokus så att en tänker framåt och inte bara stirra på att en inte har lika mycket bokningar som tidigare.

Jag jobbar mer utomhus. Många av mina PT-kunder vill köra utomhus just nu och jag har även flyttat ut mammaträningen utomhus. Det är ett sätt att också känna att jag gör det jag kan för att minska risken för smittspridning. Men sen mår en mentalt väldigt bra också av att få mycket friskluft.

Den här veckan har värmen fått nästan allt att blomma. Så fint och jag längtar tills allt är grönt. Häggen blommade i fredags! Måste ta foto nästa vecka ;)

Jag har också begränsat mitt intag av information. Jag har en nyhetsapp och det är SVT nyheter och därifrån samt Sveriges Radio och är mina nyhetskällor. Även lokaltidningens gratis artiklar på nätet. Detta eftersom dom har färre ”klick rubriker” och därav inte ger mig onödiga rubriker med information som jag inte har någon nytta av. Att begränsa mitt intag av information är också något jag kan kontrollera. Att läsa nyheter varje timme ger mig inte något mer jämfört med att läsa morgon och eftermiddag. Jag läser även folkhälsomyndighetens nyheter en gång om dagen för att se om det kommer nya riktlinjer kopplat till studion/jobbet som jag behöver förhålla mig till.

Rutiner och trygghet

I övrigt försöker vi leva på som vanligt. Vi lagar storkok på helgerna även om Marko jobbar hemifrån sen snart två månader tillbaka, vi fixar matlådor åt oss båda. Vi försöker hålla rutiner och vardagen så lik som möjligt. Jag tror det är viktigt när resten av världen gungar. Att försöka ha något som känns stabilt och tryggt. Så träning, mat och sovtider är detsamma (eller jag tränar ju numera bara på studion, men tränar lika mycket som annars).

Hur påverkas din vardag? Har du gjort några förändringar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.