Utbildningshelg – Tränarutbildning B Ungdom

En segstartad måndag. Inte så snabbstartad idag, blev först frustrerad, men sen accepterade jag och flyttade fram tiden jag bestämt i huvudet att jag ville vara på Studion. Jag har nämligen varit på utbildning hela helgen och det tar på energinivån. Ibland så glömmer jag bort sådant och vill ha alla dagar på topp. Men istället för att bli besviken på energinivån så planerade jag om.

Tränarutbildning B Ungdom

En tränarutbildning inom fotbollens regi. Kändes inspirerande och jag ska erkänna att jag blir lite sugen på att ta ett lag och träna. Kanske speciellt ett ungdomslag. Men jag vet samtidigt hur mycket tid det tar och just nu med företaget och fotbollsutvecklaruppdraget för Örebros fotbollsförbund så passar det inte. Men i framtiden är det absolut inte omöjligt. Gick denna utbildning eftersom jag jobbar med barn och ungdomsfotbollen och då är det viktigt att jag har koll på vad utbildningarna innehåller och vad tränare som går dessa utbildningar har fått för kunskap. Jag har tidigare gått C-diplom som är svenska fotbollsförbundets grundutbildning och haft som ambition att gå fler steg, men inte hittat tiden, så känns roligt att få möjligheten nu. Jag hoppas verkligen att det jobb som förbundet lägger ner nu för att utveckla barn och ungdomsidrotten kommer ge fler barn och ungdomar möjligheten att få en positiv erfarenhet och glädje i idrottandet.

Jag var aldrig snabbast, starkast eller smidigast men jag hade turen att hamna i en motiverande miljö där jag fick chansen att utvecklas och det hoppas jag att alla ska få. Hoppas så att elittänket och fokus på prestation tas bort bland barn och ungdomar för det viktigaste är väl ändå att barn rör på sig, mår bra och har roligt? Inte att ett barn blir elit och övriga 30 slutar. Jag tror det gör alla gott att ha en bakgrund från idrottande av något slag om en får vara i en bra miljö. Och aktivitet och rörelse i sig vet jag och ni är bra för alla och inte minst för våra barn och ungdomar och det blir allt viktigare utifrån hur samhället har utvecklats. Studier visar även att ju högre upp i ålder en fortsätter med idrottandet desto högre chans är det att en även om kommer vara aktiv som vuxen. Om vi får in vanan och mönstret att träna och dessutom ser det som något roligt så är det högre chans att vi kommer upprätthålla vanan i vuxen ålder. Om barnen slutar med idrottandet i 12-14 års ålder är chanserna mindre jämfört med någon som slutar i 16-18 års ålder att en fortsätter träna och röra på sig, men kanske inte inom idrotten. Så utifrån ett samhällsperspektiv är det viktigt att detta prestations och elittänk försvinner.

Många tankar

Som ni hör jag går igång på detta. Skulle vilja göra så mycket, men det är inte så lätt alla gånger. Jag hoppas i alla fall att min del i detta projekt kommer göra någon skillnad. Och efter helgens utbildning är jag än mer motiverad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.