Träningen just nu.

Länge sedan jag uppdaterade. Händer massor och ingenting just nu känns det som. Jag kör fortfarande min sociala distansering. Det innebär ingen fotboll, tränar enbart i min egna träningsstudio och umgås med väldigt få personer. Börjar kännas som någon slags vardag. Insåg här om dagen att jag inte varit till Katrineholm sedan i januari. Det är snart ett halvår sen.

Träningen går både bra och dåligt. Nu när grässäsongen börjat (jag är inte stort fan av konstgräs, så blir en väldigt sugen på att åka ner och träna lite). Men samtidigt har jag stora problem med min ena hälsena. Minns ni att jag hade problem med hälen förra sommaren? Från början på Juli till slutet på Augusti hade jag stora problem med samma hälsena. Sen blev det bättre och jag började spela fotboll. I vintras så började dock hälen strula igen. Kyla, hårda planer och kanske i kombination med att jag stukade foten blev ingen hit. Jag masserade varje kväll efter träningarna och lyckades ändå hålla det i ett läge där det var okej. Kanske skulle ha tagit en paus, i början på vissa träningar var jag orolig att senan bara skulle smälla till och gå av, men när jag väl var varm och kommit igång så glömde jag bort det och efter träningen när jag börjat stelna till igen blev jag påmind.

Så nu med social distansering och där jag själv bestämmer all träning tänkte jag att nu ska jag verkligen rehabilitera och få ordning på den där hälsenan. Så inte heller kört någon friidrott sedan i Mars. Men jäklar vad envis den varit. Det har inte alls gått som jag velat och jag har inte sprungit på två månader, inte kört några hopp heller. Jag kör stretching, massage och tåhävningar i olika progressioner (har ett schema jag följer) och försöker att inte belasta mer än nödvändigt. Halvt lätt när en jobbar med träning och ska visa övningar och coacha. Peppar. peppar så verkar det gå åt rätt håll senaste veckan (sa samma förra veckan och sen vaknade jag en dag och haltade och då hade jag typ bara rört mig 6000 steg dagen innan, är sällan under 10000, så lite oklart vad som triggar denna hälsena). Jag förstår ju att det är för att jag körde på hela vintern som min hälsena nu bråkar, jag skulle bromsat tidigare, då hade jag haft kortare rehab. Vet inte vad det är när det kommer till fotbollen, jag kan inte bromsa mig själv, dras med och bara kör.

Just nu är jag så sugen på att springa. Jag är ju en sådan som alltid springer mer på sommaren och jag har kört så många roliga nya intervallpass med PT-kunder som jag vill testa själv. Jag vill känna att när jag känner mig redo utifrån allt annat med pandemin som härjar att ta upp fotbollen så kan jag köra fullt ut. Jag vill köra intervaller, sprintpass och längdhopp med friidrottsgänget och jag vill träna spänsten med hopp och explosiva rörelser. Men allt sådant är på paus just nu. Finns ju inget värre än när en inte kan träna det en vill allra mest. Och samtidigt tänker jag på förra sommaren när jag nästan inte kunde springa alls och bävar för om denna sommar blir likadan. Har ju inte ens kunnat gå några längre promenader.

Tränar gör jag ju dock, rehabiliterar och bygger styrka. Tappat lite styrka när det blivit mycket fotboll, så bygger upp och anpassar, tänker atletisk styrka. Undvika framtida skador.

Försöker fokusera på vad jag kan göra och hoppas att jag snart kan göra det jag vill göra.

2 reaktioner på ”Träningen just nu.

  1. Mmm, GODmorgon försöker finna i texten varför du kör ”social distansering” och typ hemmakarantän, har du klara symtom för viruset Covid-19 ell? Har arb m detta sedan Feb så känner mig trygg och säker i och m det jag, gör. Klart man är extra noga och försiktig till skillnad fr många andra. Tråkigt din hälsena där och att du verkar känna dig smått lite uttråkad där hemma, här passar det bra, arb 40 % sedan min business resterande tid hemma också håller jag på och köper möbler så full fart m montering etc. Men nu ska jag snart till Actic och köra två pt pass (bl.a. i den egna verksamheten), ser fram emot det sedan skall jag ånyo ta ut springare på ett distanspass i det vackra vädret. Tänker på din hälsena, hoppas verkligen det blir som du önskar, inte roligt m ”bromsande” skador.. Önskar dig en forts fin måndag som det står i alm, kramar fr mig pt emellan, hihi.. 🤗💪🙏..

    1. Kör inte hemmakarantän skulle jag säga men minimerar mina sociala kontakter, jobbar som vanligt i min egna PT-studio. Men många av mina PT-kunder ingår i riskgrupp vissa i flera och med hänsyn till dessa vill jag minska risken att smittas så att jag inte råkar smitta någon annan. Ja det är segt och tråkigt med hälsenan, men får lite skylla mig själv också. Härligt att du har fullt upp med olika projekt. Njut av löppasset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.