Tipsen att ta till när du tvekar inför träningen

Det händer oss alla. Motivationsdippar till träningen. Här kommer därför några tips att ta till när du tvekar på om du ska träna eller inte. Ni vet när en tänkt att idag ska jag träna efter jobbet/skolan och så när en kommer hem så känns det så tungt att ta sig iväg. Om en inte kommer iväg vid dessa tillfällen så lämnar det ofta, i alla fall för mig en dålig känsla där jag svikit mig själv. Varför är det så mycket lättare att svika oss själva? Har vi schemalagt tid till träning så är det viktigt att komma iväg. Framförallt om en vill komma igång med en ny vana eller kanske komma igen efter ett uppehåll. Om vi sviker oss själva en gång så blir det lättare att svika sig själv igen. Den spiralen vill vi gärna undvika. Då är det bra att ha några små knep att ta till. Knep som får oss att ta oss iväg.

Tipsen att ta till när du tveka inför träningen

  1. Känslan efteråt, tänk på hur härligt det kommer vara när du gjorde det fast du tvekade.
  2. Det kommer ge dig energi, mer energi än flera koppar kaffe eller en burk energidryck. Tröttheten du känner nu kommer försvinna.
  3. Ett kort träningspass på 20 minuter är också träning. Häng inte upp dig på att det måste vara en viss tid för att räknas.
  4. Din kropp behöver rörelse och är skapt för detta. Träna för att ta hand om din kropp, för att du älskar den.
  5. Bästa medicinen mot dåligt humör är ett härligt träningspass.
  6. Du kommer sova så mycket bättre inatt. Din hjärna kanske är trött, men din kropp behöver också tröttas ut för en bättre sömn.
Den här känslan, svettig och glad och kroppsligt trött är ju för underbar. Alltid bra att tänka på den känslan när en tvekar.

Att skapa en bra vana

Viktigt att fokusera på det positiva, vad får jag ut av att träna? När suget är lite mindre. Det är ju lätt nu när det blir mörkare att mest vilja krypa upp i soffan och mysa hela kvällarna. Detta handlar om tillfällena när det är vår inre latmask försöker få oss att hoppa över träningen. När latmasken och världsmästaren på ursäkter kliver fram. Om du vet med dig att detta ofta inträffar vissa veckodagar eller ser något annat sammanhang kan du också jobba runt dessa. En sådan situation för mig kan vara när jag haft väldigt många massager under en dag och kanske främst väldigt tunga sådana. Då kan jag känna mig trött både mentalt och i kroppen. Brukar då säga till Marko vilken tid jag kommer komma hem och säga att vi måste åka och träna direkt. För annars kliver min latmask fram och det häftiga är att under träningen så får jag energi tillbaka och känner att jag får mer ut av kvällen än om jag trött lagt mig i soffan och tittat på serier.

Har ni några knep att dela med er av?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.