Tävlingsdebut i friidrott

Min första friidrottstävling gjorde jag i helgen. Min tävlingsdebut. Nog aldrig varit så nervös som jag var inför lördagens längdhopp. Det var en nervositet jag inte haft tidigare. Visst att jag blivit nervös när jag spelat fotboll, men inte på samma sätt. Jag tror att det till stor del handlade om att jag inte visste riktigt hur det skulle gå till. För nervositeten var inte lika stor på söndagen när jag tävlade i kula.

Tävlingen var mest för att testa på, se hur det känns och få lite att jämföra sig själv med. Jag tänkte att jag kanske skulle lyckas komma över den där fyra meters gränsen. Det gick inte riktigt. Det sköna var att vi körde på samma grop som vi brukar träna i så ansatsen hade jag koll på och kände mig bekväm med. Ett nytt personbästa fick jag i alla fall med mig 3,93 så jag var inte så långt ifrån och det kom i sista hoppet. Jag tyckte inte att jag hade någon bra känsla i nästan något av hoppen så det känns att det finns över 4 meter där någonstans. Behöver bara få kroppen att fatta hur den ska göra. Koordination är fasiken svårt speciellt när en först ska springa max och sen hoppa, skapa momentum och dra ihop sig inför landning. Om jag klarade fyra meter så skulle jag köpa spikskor hade jag sagt till mig själv, men jag gjorde det i alla fall. Som ett pris till mig själv, ett PB är ett PB ändå.

Jag kom på pallen också men det var för att vi var bara 3 som tävlade så jag fick en medalj.

Jag tävlade i kula på söndagen också. Där var jag inte så nervös, men tror det var för att jag inte kände att jag hade något att jämföra mig med. Jag har inte mätt några stötar på träning och vi har tränat på kulstötning 1 ½ träning så det fanns inte så mycket att utgå ifrån. Jag ökade i alla fall nästan varje stöt och avslutade starkt på 7,05 och mitt mål var att komma över 7 meter så då var jag rätt nöjd. Sen visste jag hur hela processen kring tävlingen skulle gå till. Jag kom ändå sist eller tvåa beroende på hur en vill se det, eftersom vi var två som tävlade.  Så ytterligare en medalj och pallplats. Kul att ha några resultat och något att utgå ifrån. Nu känner jag mig riktigt taggad på utomhussäsongen och att nöta lite mer teknik för att kunna förbättra mina prestationer. Mina nya spikskor tittar på mig och ber om att invigas så är SÅ taggad på att testa skorna och träna på mot nästa tävling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.