En lista om vardag och jobb

Något jag värderar högt i min vardag:

Oplanerad tid, att ha tid som är helt oplanerad och som jag inte behöver göra något alls på. Inga måsten, hinna ligga i soffan och titta på vinterstudion, ta en extra lång promenad, besöka gymmet eller bara vara hemma och skrota runt. Den tiden värderar jag högt och försöker alltid få in luckor till detta i min vardag eller på helgerna.

En dagstur på vandringsled med sambon, ensamma promenader i skog och mark eller en dag i soffan framför tv:n är sköna kontraster som laddar mina batterier.

Det här äter jag till frukost:

Just nu äter jag hallonkvarg med musli. Jag snöar ofta in på något och äter det i några månader. Har precis avslutat ett halvår av smoothie med banan, avokado, mango, spenat och lite citron blandat med vatten. Mums, nu blev jag sugen på det igen, kommer nog bli till sommaren igen.

Den där gröna smoothien brukar bli min frukostvariant på sommaren.

När går jag och lägger mig:
Alldeles för sent. Ofta efter 23 och jag gillar det inte. Har dock tack vare OS kommit i säng lite tidigare som ett resultat av att jag gått upp lite tidigare på mornarna för att hinna se lite OS innan jobbet. Jag föredrar när jag kommer i säng vid 22.

Saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör:
Rensa min garderob. Har så mycket kläder som jag inte använder. Men eftersom jag i princip bara använder min träningsgarderob så känns den andra delen inte så aktuell att rensa i heller. Men jag ska..

Det här äter jag till lunch:

Matlåda. Ofta gör vi storkok på söndagarna och så har jag 2-3 olika rätter att variera på till lunch under veckan. Kanske tråkigt, men oj så skönt då jag absolut inte har någon motivation i köket just nu.

När jag går upp:
Varierar men mellan kl 6 och 7 är min standard. Om jag jobbat sent tar jag ibland sovmorgon till kl 8 eftersom jag har svårt att varva ner när jag jobbar sent.

Jag går till jobbet:
Mellan 7 och 9 är väl min standard. Det beror på hur mitt schema ser ut, om jag jobbar sent börjar jag senare. Fördelen med att bestämma sitt egna schema, men vanligast är nog kl 8.

Jag kommer hem från jobbet:
Även detta varierar men vanligast är mellan 17 och 19:30. Ibland tar jag kortdag och då går jag hem vid 13-14. Mitt jobb är inget vanligt 8-17 jobb eller skulle säkert kunna vara, men jag gillar variationen.

En vanlig vardagsmiddag:
Matlåda så kreativ, men eftersom Marko pendlar kommer inte han heller hem speciellt tidigt och vi som gillar att träna prioriterar gärna timmarna efter jobbet till gymmet istället för köket. Om vi inte har matlåda så brukar vi äta något lättlagat så som pasta med någon enkel sås, tacos, bananpannkakor eller liknande.

Vad jag gör på vardagskvällar:
Många av kvällarna tränar jag och då är vi iväg 1,5-2 h så med middag och dusch blir det inte så mycket tid kvar av kvällen. Om jag inte tränar så brukar jag läsa bloggar, spela spel eller titta på någon bra serie eller film. Just nu tittar vi Marvel serier. Precis tittat klart Jessica Jones och nu tittar vi på Lucas Cage.

Har jag söndagsångest:
Nej, snarare att jag kan längta efter jobbet. Det är tjusningen att jobba med det jag älskar allra mest. Jag kan verkligen njuta av helgerna och att få andas och vara ledig, men jag längtar nästan alltid efter måndag igen. Försöker hålla helgerna lediga för risken med mig just eftersom jag tycker om det jag gör så otroligt mycket är att jag kör på alldeles för mycket och eftersom Marko är ledig på helgerna så får vi tid tillsammans.

Om någon undrar så är detta det jag jobbar med:

Personlig Tränare: Jag tränar enskilda personer och hjälper dom mot sina mål. Det kan vara bättre hälsa, viktnedgång, prestation eller att bara allmänt ha någon som ser till att en tränar.

MammaTränare: Jag är utbildad MammaMage-tränare och har varje vecka minst en grupp med nyblivna mammor som jag tränar. Oftast två eller tre grupper i veckan.

Gruppträning: Jag håller även i gruppträning i min egna regi, nytt i nya lokalen! Både Gravidträning och allmän gruppträning.

Massör: Det visade sig att jag hade en dold talang i att massera, så jag masserar djupgående massage några timmar varje vecka.

Föreläsare: Mellan varven så föreläser jag också. Då föreläser jag om träning, hälsa och motivation framförallt. Några föreläsningar brukar jag göra varje år. I det jobbet ingår ju även att förbereda föreläsningarna så klart.

Allt administrativt: Och eftersom jag är en liten egen företagare så sköter jag hela skeppet själv, så allt från marknadsföring så som sociala medier, annonser och en bra fungerande hemsida, planering av träning, administration av bokningar, bokföring och schemaläggning och svara på mejl. Och kanske något mer som jag just nu inte kommer ihåg.

Fotbollsutvecklare: Jag jobbar även extra för Örebro Läns Fotbollsförbund. Där är jag en av 13 personer som jobbar i ett projekt för att utveckla barn och ungdomsfotbollen. I det jobbet ingår allt från föreningskontakt, utbildning av ledare, förening och föräldrar, bollplank för föreningarnas barn och ungdomsledare bland annat.

Listan hittade jag hos PT-Fia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.