Sverigesemester med stopp vid Höga Kusten och Skuleberget

Det är semester. I fredags loggade jag ut och stängde studion, ska vara ledig i två veckor och återhämta mig så jag orkar med en minst lika roliga höst som våren varit.

Första dagarna har vi tagit det lugnt och mest bara varit, hängt med vänner och haft allmänt sköna dagar. Igår började vi en liten road trip genom Sverige. Det är jag, Marko, min syster och hennes kille Isak. Vi bilade igår ca 6 timmar drygt innan vi var framme vid Höga Kusten, där stannade vi för att njuta av utsikten, ta några bilder och sträcka på oss. Sen körde vi bara en liten bit till, till Skuleberget. Där tog vi en liten vandringstur.

Jag njöt av vyn och hade det tydligen roligt
Marko vid bron
Jag och Sanna försökte få till en snygg hoppbild, dels var vi osynkade och dels var hennes tröja inte optimal för hopp, hon ser ut som att hon har en uppblåst flytväst runt halsen som försvann.

Vi gick upp till Skulebergetstopp via Bergsstigningen. 550m mer eller mindre rakt upp för berget. Precis innan vi svängde in på parkeringen nedanför berget blixtrade det till och när vi började gå började det regna. Det var halt, blött och kanske inte bästa kombon att ha löparskor med gummisula. Min höjdrädsla på det gav ett antal adrenalinpåslag som jag gärna varit utan på väg upp. Men upp kom vi och lagom till det slutade det regna. Så vi gick runt på toppen, njöt av utsikten, blickade ut över vyerna, fotade, tittade och avslutade sedan med en fika i toppstugan.

Vandrar uppför via Bergsstigen, många trappsteg och brant
Varma och blöta kom vi upp och kunde njuta av vyerna
Titta bara så magiskt vackert
Inte kunde en tro att vi nyss vandrat i regn och snart skulle få gå i regn igen. Tur vi fick klart väder att kunna blicka ut över och se låångt.

När vi fikat och återhämtat oss hade vi tittat ut att Södrastigen inte skulle vara lika brant så vi valde den vägen ner. Precis när vi går iväg så börjar det regna igen. Södrastigen var ca 2,5 km i lite lättare sluttning, men fortfarande riktigt halt. Ner kom vi efter ett antal stopp för att bara njuta av utsikten. Lagom till att vi kommer ner till bilen har det slutat regna, så klart. Men vi hade som tur var ändå uppehåll på toppen och någon mer åska såg eller hörde vi inte.

Kan verkligen rekommendera att ta ett stopp vid Skuleberget. Vyerna är fantastiska. Hela höga kusten är fantastiskt så passerar en här bör en verkligen ta sig tiden att stanna och njuta av den vackra naturen. Det många kanske inte vet om mig är att jag spenderat ett antal somrar här omkring, i Köpmanholmen närmare bestämt.

Imorgon fortsätter vi våran resa norrut, vi har kommit ungefär halvvägs till vår destination. För efter besöket på Skuleberget körde vi vidare till Övik.

2 reaktioner på ”Sverigesemester med stopp vid Höga Kusten och Skuleberget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.