Semesterlunket

Det har bara gått några dagar på semestern, men jag har redan börjat bli dagvild. Har så många gånger under dagen funderat på är det måndag, tisdag eller onsdag? Så jag har ju lite koll runt var i veckan vi är, men tappat bort mig mellan varven. Helgen spenderade vi i Byle med fotbollstittande. Vilken pärs! Vi har ju turen att heja på två lag. Sverige och Kroatien, så vi hade en riktig fotbollskväll på lördagen. Skönt att Kroatien vann, hade inte orkat med att båda lagen åkt ur samma kväll..

Semesterlunk på hemmaplan

Därefter har jag spenderat dagarna hemma i Örebro. Marko har åkt på semester så jag knatar runt själv här hemma. Det har varit ganska skönt, känns som att jag inte hunnit tänka så här mycket på evigheter. Jag samlar energi i ensamhet så är väldigt nöjd med några lugna dagar att landa. Hade en riktigt skön dag idag. Vaknade utvilad vid sjutiden, tog en lugn morgon och åt en god frukost. Vid nio gav jag mig iväg på en promenad och på vägen tillbaka svängde jag förbi studion och tog ett träningspass. Kom hem vid tolv lagom för att laga lunch. Sen varvade jag eftermiddagen med att vara på balkongen läsande tidningar eller lyssnande på ljudbok med att gå runt här inne och plocka med sådant där som en tänker att en ska göra men alltid skjuter upp. Typ sortera och rensa bland papper och i garderoben. Var så varmt idag så klarade inte några längre stunder på balkongen.. haha

Innan middagen så tänkte jag ta en liten kort promenad. Ville dock inte gå på samma ställe som tidigare, så tog en väg som jag inte går speciellt ofta och fortsatte lite längre än jag brukar och ser plötsligt en skylt Boglundsängens Naturreservat. Hade ingen aning om att det fanns ett naturreservat så nära där vi bor. Ni som läst min blogg sen studietiden vet att jag älskade att bo i studentlägenheten just för att det låg precis vid Markaskogens Naturreservat. Jag har saknat att inte ha så mycket natur precis vid ”dörren” här där vi bor nu, men nu visade det sig att det finns rätt nära ändå. Så glad att jag hittade detta.

Titta så vackert! Och där borta kan en skymta Svampen Örebros kända vattentorn
Ser ni hur nöjd jag är, alltså blev bara så glad att detta finns så nära
Väldigt lite folk jämfört med andra promenadstråk jag brukar besöka i Örebro och när jag la upp på min instagram så fick jag flera som dels inte visste att det fanns eller nyligen upptäckt detta, så jag är nog inte ensam om att ha varit ovetandes om denna lilla pärla.
Vackra härliga sommar. Låt mig få många sådana här härliga stunder på semestern.

 

Att landa i semesterlunk

Eftersom jag lyssnat på ljudböcker nästan hela dagen så lämnade jag lurarna hemma under kvällens promenad (skulle ju bara bli en kort på typ 30 minuter) men blev 7,5 km och 1h och 34 minuter. Riktigt nöjd med beslutet, kändes som att jag uppskattade naturen ännu mer när jag lyssnade till ljuden och samtidigt skönt att låta tankarna bara vandra. Allt brus kan få mig så trött ibland, som att jag inte riktigt hör vad jag tänker. Testa själv att plocka bort lurarna ibland om du inte brukar. Det är harmoni. Det känns som att jag landat bra i semesterlunket och skönt att ha några dagar att landa innan jag mot slutet av veckan gör Marko sällskap.

1 reaktion på ”Semesterlunket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.