Peppande ord 31

Måndag härliga måndag! Här är det tillbaka till rutiner, för idag börjar jag jobba igen. Har faktiskt varit lite jobbigt att ha semester, för jag har kommit på idéer som jag vill ta tag i direkt och det där med att inte svara på mejl på två veckor. Ja, jag ställde faktiskt in autosvar på mejlen, en måste inte vara nåbar hela tiden även fast en är egen företagare. Sen har jag inte kunnat låta bli att småkika, men jag har hållit mig från att svara i alla fall. Har varit så himla klok och lagt denna måndag till administrativt arbete så att jag hinner ikapp, svara på mejl, planerar veckans PT pass och få en känsla av att jag har koll på läget och imorgon drar jag igång med PT hela morgon/förmiddagen och massage hela eftermiddagen. Bra kombo!

Jag är mega pepp på att dra igång jobbveckan, men kanske har du fortfarande semester? Oavsett kan det alltid vara skönt att få några peppande ord på vägen. Så måndagspepp på ingång.

Varje dag ger dig nya möjligheter

Det är lätt att fasta i mönster. Det är lätt att fastna i negativa tankar. Men dina val och dina tankar kan du själv påverka. Jag säger inte att det är lätt, men det kan absolut vara värt det. Varje dag har du chansen att påverka ditt liv. Om du tycker att det varit stressigt på senaste tiden, så gör ett medvetet val där du ger dig själv andningspaus. Omöjligt? Nej det tror jag inte, det gäller att välja att se möjligheter eller kanske att prioritera om. Vad är viktigast, ett du som mår bra eller en perfekt trädgård, ett du som mår bra eller ett perfekt hem. Kanske måste du inte köra den där extra tvättmaskinen, den kanske kan vänta till imorgon? Istället kan du sätta dig ner och läsa några sidor i den där boken du tittat mot i flera veckor eller ta en kort promenad? Du väljer hur denna dag ska bli. Jag har valt att starta min dag med en promenad, min favoritsmoothie till frukost och sedan att gå till kontoret för att börja beta av min lista med dagens uppgifter. Detta är mina val idag, jag hade lika gärna kunnat ligga kvar i sängen lite extra och jobbat från soffan, beställt hämtmat och haft på en serie eller film i bakgrunden. Det första alternativet är det jag mår bra av, det andra är ett alternativ som inte får mig att må lika bra. Jag väljer själv hur jag vill ha det. Det gör du också. Känner du att du inte är nöjd med din start idag? Vet du, det är en ny dag imorgon. Varje dag har du möjligheten att ta ett steg närmare ditt drömliv, visst är det underbart? Idag väljer jag att ta hand om mig själv. Vad väljer du?

2 reaktioner på ”Peppande ord 31

  1. Välkommen tillbaks! Låter vettigt att stänga av helt även om du är din egen, brukar också tjuvläsa och svara på ”viktiga” saker på min semester men för att jag vill inte för att jag måste.

    1. Tackar! Ja det kändes skönt, men precis för att en vill inte för att en måste, kunde inte låta bli att småtitta lite. Men kändes skönt att alla som mejlade mig fick veta att svar kunde dröja då gick det bra att slappna av och koppla bort mellan varven :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.