När tiden går undan är det tid för vidareutbildning

 

När tiden springer förbi sådär extra fort. Igår fick jag en sådan där notis på facebook, ”Du har minnen att se tillbaka på” och där var det. En bild på ett diplom. Ett diplom för slutförda och godkända studier som lett till att jag blev Certifierad Idrottens Fystränare. Det står numera inramat, men där och då taget på ett tåg hem till Örebro. Det var två år sen! Jag gillade den utbildningen, mest av allt gillade jag att vistas på Bosön och att lyssna och ta in kunskap och erfarenheter från dom andra på utbildningen. En otroligt inspirerande miljö. Under ett halvår åkte jag upp till Bosön en gång i månaden för 3 intensiva och fullspäckade dagar. Det var som en repetition och snabbgenomgång av allt jag lärt mig under mina tre år på Tränarprogrammet inriktat mot prestationsidrott, men med andra röster.

En repetition vad är det bra för?

Några nya insikter fick jag också med mig, men med den breda bas jag fått teoretiskt från min universitetsutbildning så kunde jag mycket. Dock var det givande att få det hela repeterat och genomgånget en gång till, det kändes som att jag fick lära mig allt lite till. En kan inte komma ihåg allt i huvudet så en repetition fräschar upp och får kunskapen att sätta sig djupare. Därav (att en kan inte minnas all) har jag i princip kvar all min kurslitteratur. Så jag kan bläddra i och fräscha upp minnet om det är något som jag känner mig tveksam på. Jag gillade även insikten i att jag förstod hur otroligt mycket jag lärt mig, förstod att jag hade en grym bas av kunskap att stå på, det stärkte mig själv som tränare. Sen hade SISU:S utbildning på Bosön en hel del roliga och utvecklande praktiska pass. Praktiska pass var det inte så mycket av på Tränarprogrammet alla gånger, men det fanns det en hel del av på Bosön. Det gillade jag, jag lär mig lättare och djupare av att genomföra praktiska moment så det är något som passar mig.

Snart dags för ny och mer kunskap

När jag såg att det redan gått två år sen min senaste utbildning, så kändes det skönt att jag bokat in en utbildning nu i Maj. Även om det är en kortare två dagars utbildning.  Jag gillar det här med att lära mig saker, jag är en nyfiken person. Jag såg ett klipp på nyheterna med skolbarn här i veckan som räknade och även om jag inte var någon som älskade matte så väcktes en känsla av hur spännande och roligt jag tyckte det var när jag lyckades ”knäcka” koden till hur en mätte vinklar eller räknade ut olika formler. Kände att jag saknade det. Fast inte så mycket att jag tänkt anmäla mig till någon mattekurs. Kanske är det därför jag envist tragglar på med att sköta ALLT i mitt företag, för då finns det otroligt mycket att lära sig. Jag kunde ju inget om att driva företag när jag började. Det är väl den där lilla tävlingsmänniskan inom mig, som gillar att utveckla och utmana mig själv hela tiden.

På tal om att tiden går undan, vem kan tro att detta är en bild från en vecka tillbaka? Snön kom plötsligt, men försvann lika snabbt ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.