Miljoner tankar och idéer

Idag tillbringade jag eftermiddagen på kurs/utbildning i Strategi och vägval i företagandet. Jag har alltid hundra idéer om vad jag vill göra och hur jag vill utveckla. Alla idéer blir inte av andra känns inte lika rolig som vid första tanken så dom släpper jag. Dock blir det en hel del att försöka reda ut och fundera på och då är det så bra att vara på sådant här, där en får verktyg för att kunna hantera alla idéer och skapa en handlingsplan.

Det är ju det att driva företag är dels att jobba med kunder, planera träningar, sköta det administrativa kring mina grupper, se över hemsida, sociala medier, svara på mejl, lägga schema, städa studion, tvätta och bokföring. Därpå så kommer ju allt det där med att skapa en marknadsföringsplan, skapa innehåll till marknadsföring, skapa nya tjänster, paketera, prissätta och nå ut till nya kunder.

Ett helt block med massa verktyg för att utveckla företaget fick jag med mig förutom alla tankar, funderingar och idéer.

Det blir lätt att en fastnar i att bara sköta den där första biten, vårda kunderna en har, administration, städ och tvätt, det fyller en hel massa timmar. Mitt företag skulle säkert växa och utvecklas, men alldeles för långsamt för min smak. Så jag tar mig tiden att boka in sådant här, fortbildningar, tillfällen att fundera på hur jag kan utvecklas, hur företaget kan utvecklas och så vidare. Det är viktigt för mig. Utveckling.

Dock blir en väldigt trött i huvudet efter en sådan intensiv eftermiddag där huvudet matas fullt av olika idéer, saker en kommer på att en ska förtydliga, utveckla, göra om och konkretisera. Så nu har jag att göra. Jag påbörjade dock lite av detta redan i Januari när jag bokade in mig på denna kurs, så det känns lite skönt och bra att repetera nu så att den där handlingsplanen inte blir liggandes i något hörn och glöms bort, utan att jag faktiskt följer upp och finputsar. Om du vill göra en handlingsplan oavsett om det är jobb, träning eller något annat så kan du läsa mer om ämnet här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.