Mitt första 60 meters lopp

Denna vecka har jag tränat mindre än vanligt. Anledningen är att jag formtoppat. Ja så mycket en kan formtoppa när en bestämmer sig för att springa bara några dagar innan loppet. Det fanns möjlighet att springa en resultat-tävling i helgen och tänkte att det kunde vara kul att testa på att få en tid. Jag har inte sprungit 60 meter sen högstadiet och då var jag verkligen inte snabb, om jag inte missminner mig så sprang jag på runt 12 sekunder.

Det var ett lopp där en som yngst fick vara 16 år och jag tror jag var den enda som var äldre än 16. Kände mig riktigt lastgammal och alla dessa unga tjejer såg super snabba ut. Även om jag bara tävlade mot mig själv, något annat vore dumt mot mig själv. Men när alla såg så proffsiga ut så funderade jag på vad jag gjorde där, tänkte att hela startfältet kommer ju vara i mål innan jag ens börjat springa.

Så här såg det ut när jag förberedde mig på min bana 5 (eller efter loppet när vi tog kort, innan hade jag aldrig klarat av det, alldeles för nervös) haha

Bara det där med att starta med startblock kändes läskigt. Så nervös för att göra en tjuvstart. Jag värmde upp och kände mig ändå rätt bra i kroppen. Vi fick våra startbanor och jag fick bana numer 5. Mitt i och kände att nu kommer det synas tydligt om jag hamnar på efterkälken. Vi ställde oss i blocken och jag hörde en tjej till höger om mig andas nervöst och det var nog tur. Tänkte för mig själv, ”Det är inte bara jag som är nervös”, ”Det är bara en träning, du tävlar mot dig själv”. Kanske tänkte jag för länge för plötsligt gick startskottet och jag var så seg i starten. Det kändes som att jag glömde att springa.

Marko filmade och om en tittar på filmen ser en hur jag hamnar rejält efter första 20 metrarna. Men sen är det som att jag kommer på att jag ska springa och då började jag ta igen lite men 60 meter är kort så jag hann inte riktigt ifatt, men sista biten kändes det som att jag tog rejält och jag hade ändå en positiv känsla för jag stumnade inte på slutet. Det är starter som jag får träna på för att springa ännu snabbare nästa gång. Och jag var ju bara 1 sekund efter täten inte 30 meter ;)

Inte riktigt så här stod jag vid starten, men nästan ;)

Hur fort sprang jag då? Jag sprang på 9,58 och det är det snabbaste jag vet att jag sprungit på. Nu får jag jobba vidare för att utveckla löpsteget, snabbare start och bli snabbare överlag. Kul att ha något att förbättra, något att jämföra med. Även om det var nervöst och en pers att ta sig igenom. Men så kul när en gjort något sådant. Utmanat sina rädslor och testa något nytt. Vilken kick när en kan andas ut efteråt.

Om du vill se mitt lopp finns det på film på instagram @reachyourgoal.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.