Mellanmålsmuffins utan mjölk eller gluten

Mellanmål det är min grej det. Jag måste få i mig något mellan måltiderna. Annars blir jag ingen trevlig person. Jämna energinivåer är bäst för att hålla mig i schack. När jag pluggade hade jag en period nästan alltid muffins i frysen, ofta en lite nyttigare variant som mättar lite mer och ger energi till att orka hålla fokus. Hade typ glömt bort detta genialiska mellanmål.

Men någonstans såg jag ett recept skymta förbi och efter några veckor av, det där ska jag ta tag i och göra så fick jag tummen ur. Nu är frysen fylld och jag har skapat ett recept som jag gillar. Funderar på att testa att ha i lite proteinpulver för ytterligare mättnadskänsla, men har inte riktigt bestämt mig. Uppdaterar er om jag testar ;)

Det här receptet går fort att sno ihop och längsta tiden går till gräddningen. Som alltid med mina recept är dom lite på känsla så jag tror det var ungefär så här jag gjorde. Jag tar ofta inspiration från olika recept som låter gott och sen kör jag efter ”Ta det bästa och lämna resten” och hoppas att det blir bra, ibland lyckas det ibland inte.

Mellanmålsmuffins, det färdiga resultatet. Perfekt att ha med i väskan till efter träning eller mellan frukost och lunch på jobbet.

Ingredienser 16 st muffins

  • 3 stora bananer
  • 6 stycken ägg
  • 6 dl mandelmjöl
  • 6 msk kokosmjöl
  • 6 msk riven kokos
  • 4 msk kokossocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk kanel
  • 6 krm vaniljpulver
  • 100 gram blåbär
Fördela smeten i formerna och passa dig så att du inte råkar äta upp smeten.. hehe

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader

Mixa ihop ägg och bananer med t.ex stavmixer eller blender (jag körde blender)

Häll sedan i övriga ingredienser utom blåbär. Mixa eller blanda med slev ordentligt. Vänd i blåbär. Fördela smeten i formar. In i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Enkelt och smidigt och väldigt gott.

Kommer garanterat baka fler, passar även bra som bjudfika. Så bara att fylla upp frysen ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.