Likt en orkidé

Valborg, ni som hängt med här i några år vet att det är ett speciellt datum för mig. Det var nämligen en valborgskväll för 8 (!) år sen som jag och Marko träffades för första gången. Då 17 och 18 år. Känns som igår och samtidigt som i en annan tid. Jag är så otroligt tacksam att jag träffat Marko, han är verkligen mitt livs kärlek. Jag börjat använda liknelsen av en orkidé när jag ska beskriva hur vårt förhållande är.

Likt en orkidé är kärleken

Precis som en orkidé är otroligt vacker när den blommar så är kärleken. I perioder så blommar det för fullt i vårt förhållande. men efter ett tag så faller några blommor och det kanske inte kommer några nya knoppar direkt. Då går kärleken i ett vilande läge. Det är inte sådär sprakande och fantastiskt, men en vet att om en bara tar hand om blomman (kärleken), vårdar den ömt så kommer den att blomma snart igen. Ibland blommar en orkidé riktigt länge, det kommer nya knoppar mest hela tiden. Ibland tar det längre tid att skapa nya blommande knoppar. Så ser jag på vår kärlek på vårt förhållande. Ibland blommar det mest hela tiden, för att sedan vara lite mer vilande och tryggt i vetskapen om att nya knoppar kommer. Det gäller bara att inte ge upp och sluta att ta hand om sin orkidé när den inte blommar. Ett förhållande och kärlek måste tas om hand och vårdas. När en lärt sig ens orkidés cykler så brukar det gå lättare och lättare att få den att blomma om och om igen.

Jag tycker att det är en fin metafor och gillar att det går upp och ner. Det är något visst när känslorna blommar upp efter en stunds vila. Som att bli kär på nytt.

Valborg för mig

Vad betyder Valborg för dig? Brukar du fira? Valborg var väl en tid för fest när en var yngre, nu brukar jag mer fokusera på god mat och ibland passa på att träffa vänner eller familj då det blir lite extra ledighet. När jag var riktigt liten så var det till Valborg vi tog fram cyklarna, då brukade snön ha smält från vägbanorna i Västerbotten där jag växte upp. Då kunde en lyckligt cykla till majbrasan om en inte sprang över grannens gård för att ta sig dit (vi bodde rätt nära den lokala majbraseplatsen). Fotbollssäsongen brukade också dra igång runt valborg när jag spelade, har spelat ett antal matcher den 1 Maj bland annat, så då blev det inte något festande på Valborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.