Fyllt på med kosttillskott

Det här inlägget är ett reklamsamarbete med Proteinbolaget och innehåller adlinks.

Brukar ni ta kosttillskott? Jag använder en del i perioder och några varje dag. Brukar ibland dricka BCAA under träningspassen. Det är grenade aminosyror, protein. Min favorit just nu är Sura cola-nappar från Gam. Och det dricker jag mest bara för att jag tycker det är gott. Samt att om det är ett träningspass efter jobbet innan middag, lite extra energi i systemet helt enkelt.

Mellanmålsräddare

Ibland tar jag proteinpulver i mina smoothies för extra mättnad och ibland tar jag en proteinshake blandad med mjölk som mellanmål innan eller efter träning, för att det är smidigt och går snabbt helt enkelt. Aldrig istället för en måltid utan som ett mellanmål om en vet att det kommer ta lite längre tid inför nästa måltid eller om en inte vill äta en måltid för tätt inpå träningen, men ändå vill ha något i sig.

Proteinpulver i smoothies är ett smidigt sätt att få in lite extra mättnad och även protein.

Dagliga tillskott

I övrigt så tar jag tillskott av Omega 3 (eftersom jag är fisk och skaldjursallergiker). Jag äter numera också D-vitamin året runt för att inte ens riskera att få låga nivåer. Med min kroniska trötthet från Idiopatiska hypersomnin så är det bra om jag försöker ha så bra värden i kroppen som möjligt för att kunna vara så ”naturligt pigg” som möjligt så det är något min läkare och jag kommit fram till.

Ungefär en gång i månaden brukar vi beställa hem lite som behöver fyllas på och ofta blir det från Proteinbolaget. Dom har ett brett utbud och snabb leverans vilket alltid uppskattas.

Denna månad blev det Omega 3, BCAA och sen beställde Marko lite mer. Han tar bland annat maltodextrin under passen, druvsocker i flytande format kan en säga. Detta för att orka hålla igång och ha fokus hela passen. Han kör ju styrkelyft och träningspassen är ofta 2-3 timmar och innebär att han lyfter flera ton sammanlagt så det tar på krafterna.

Vad tar du för kosttillskott?

Jag tycker det är spännande att höra vad andra tar för tillskott. Jag har precis som många med mig konsumerat en hel del framförallt när ”fitnessboomen” kom 2013-2014. Nu är jag kanske dels lite mer erfaren, men jag ser också till att jag får i mig bra mat via min kost och då behöver jag inte så mycket tillskott anser jag. Så till min fråga tar du några kosttillskott, vilka och varför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.