10 saker ni kanske inte visste om mig

Fick lust att göra en 10 saker om mig, då antalet som besöker bloggen bara ökar och ökar. Dock tror jag att ni som följt bloggen länge har koll på en del, har ju ändå bloggat i 12 år. Men vi kör jag har…

1… bott i Västerbotten, född i Umeå och bodde mina första 10 år i en liten by vid namn Ånäset.

Här vid E4:an i byn med dom gigantiska osthyvlarna växte jag upp.


2… alltid älskat ljudet av porlande vatten, stannar nästan alltid om jag går förbi en bäck det är absoluta favoriten. Som liten gick jag ofta till en närliggande bäck och kunde sitta på en sten och lyssna till ljudet. Kanske slängde i ett löv och följde dess färd. Perfekt när en var arg och ”rymt” hemifrån. Gick ju alltid hem innan någon ens märkt att jag varit borta.. haha

Här hittar ni mig vid Jockfall lyssnande på dånande vatten, prolande är kanske mer min grej, men kan stå länge och fascineras av naturens krafter.

3… aldrig riktigt lärt mig höger och vänster, har alltid klocka eller hårsnodd på vänster handled för att ha som hjälp, blir ändå fel ganska ofta… En rolig historia från när jag körde bil och min kompis Anna satt bredvid. Anna – ” Så svänger du höger här” och jag börjar blinka vänster hon säger bara lugnt ”Nej andra höger Erika” hon känner mig så att säga..

Där har ni den, klockan som alltid sitter på vänster handled. Eller någon av dess föregångare eller en hårsnodd eller armband om jag inte vill ha klockan på mig ;)


4…dansat bugg men kom aldrig över steget att inte bli snurrig/åksjuk att jag gav upp det. Även haft en kort tid som hiphop dansare. Koordination är dock inte min starka sida så mest frustration och en kort tid inom dansen.


5… idiopatisk hypersomni vilket innebär kronisk trötthet mina symptom är i princip som narkolepsi men utan kataplexier. Finns inget botemedel och mediciner har inte fungerat så gör det jag kan i min vardag för att orka och få ett så innehållsrikt liv som jag kan.


6… läst Harry Potter fler gånger än jag har koll på även lyssnat på ljudbok. Läste om varje bok inför att en ny skulle släppas, en av favoriterna är tredje boken men det är sämsta filmen.. tomheten efter sista boken var brutal..

7… varit hemma hos svenska ambassadören i Washington, det var en kväll för unga framgångsrika svenskar i USA och jag råkade hamna med av en tillfällighet när jag var i staden och hälsade på en släkting och turistade som 19 åring, bildbevis nedanför.

Här är vi inne i residenset, jag är den blondaste tilltryckta. Minns att jag kände mig så felklädd jag hade turistat hela dagen, medan Frida som jag hälsade på hade jobbat. Var för övrigt väldigt brun för att vara i November, men gick ju barnvagnspromenader hela tiden den hösten.


8… sysslat med luftpistolskytte, hade helt glömt bort det själv, men i senaste flytten hittade vi en gammal burk med ammunition. Kan ni gissa att Marko blev förvånad? Haha det är så otippat.


9… aldrig följt reality-serier som big brother, paradise hotel och så vidare, lockar inte mig ett öre och förvånas över att så många gillar det då det är så ointressant i mina ögon.

10… inte alltid älskat löpning. Men en sommar i tonåren bestämde jag mig för att börja gilla det och där började en strulig relation mellan mig och löpning att bli en kärlekshistoria istället.

Så, där har ni 10 saker ni kanske inte hade koll på om mig, var det någon som förvånade dig mer än någon annan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.