Fredagsfys före fredagsmys

En vecka kvar till semester. Ohoj vad det går. Ska sluta tjata om hur fort tiden går, men denna vecka gick nog snabbare än någon annan tidigare. Är inne i ett riktigt skönt träningsflow just nu. Det liksom bara rullar på och kanske inte alltid superpigg på att ta mig iväg, då vi tränat rätt sent senaste tiden på grund av jobb, men alltid lämnat gymmet med en skön känsla. Det gäller att lära sig skillnaden på trött i huvudet och trött i kroppen. Om jag känner mig trött och sliten i kroppen så hoppar jag träningen, men om det är huvudet som är trött efter en lång dags jobb (eller bara trött i muskler av att ha masserat i 6 timmar, som idag) så tar jag mig iväg efter lite övertalningsprocess med mig själv.

Dagens träningspass blev kondition och intervaller. Sprang på lite högre tempo på slutet, skönt att springa ut ibland. Kan ha blivit lite extra motiverad av att titta på alla friidrottare som sprang på tv:n samtidigt också ;) Fredagar är nog tyngsta dagen att träna på efter jobbet, är så ofantligt trött, men nu sitter jag här sent och inte alls trött som efter jobbet. Träning är magiskt. Fast bör nog sova, vi ska iväg relativt tidigt imorgon, Marko fyllde år i veckan så vi ska iväg och fira honom både lördag och söndag. Vad ska ni hitta på i helgen?

Måndagens träningspass där ben och flåset fick sig en utmaning gav en riktigt härlig känsla.

Jag har kört igång och kör efter ett träningsupplägg igen, körde ju efter ett förra sommaren/hösten. Känner att jag mår bra av att ha lite struktur kring min träning, är ju väldigt målinriktad så gillar att tydligt se att jag utvecklas. Sen är jag van från fotbollen att någon annan ska säga till mig vad jag ska göra ;) Denna gång kör jag lite mer anpassat efter mig, men testade faktiskt exakt samma upplägg på ett träningspass  i måndags, som jag körde för nästan exakt ett år sen. Ibland kan det kännas som en bara harvar runt på samma nivå, men kan säga att uthålligare har jag blivit och stabilare. Inte lika mycket mjölksyra denna gång och bättre kontroll genom hela träningspasset. Det var fortfarande apjobbigt, men jag kände mig starkare genom hela träningspasset! Den känslan är bra go!

Har tagit hjälp av olika appar för att inte slarva med min stretching, å så skönt det är att sträcka ut kroppen, men varför har jag prioriterat bort detta. Nu är det skärpning och snart kommer jag vara rörlig och smärt som vet inte vad ;)

Brukar ni stretcha efter träningspassen? Jag gör det nästan alltid numera och försöker till och med bli kompis med min foamroller (!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.