Semester för mig – mer än ledig tid

Det är helt otroligt hur fort dagarna har gått denna vecka. Redan onsdag och halva veckan passerat. Håller på att strukturerar upp för allt som ska hinnas med innan en går på semester. Den tråkiga delen är avklarad, så nu har jag roliga uppgifter framför mig och vill bara ha mer tid till allt. Jag läser ibland citatet ”Jag vill skapa ett liv som jag inte behöver ta semester ifrån” och lite så har jag det. Jag älskar det jag gör och jag slukas lätt upp i det hela och timmarna bara springer förbi. Går ofta hem med ambitionen att jobba lite till hemma, blir aldrig så mycket som jag tänkt, för brukar inse att jag är rätt trött när jag kommer hem. Kanske bra det så att jag hinner ta igen mig också mellan varven. Men även om jag älskar det jag gör så ser jag fram emot två veckors semester.

Semester mer än ledig tid

Det ska bli kul att ha två veckor tillsammans med Marko, hinna umgås ännu mer och få några dagar att komma ner i varv. Några dagar att andas, tanka energi och landa. Semester är för mig inte en flykt från verkligheten. Semester är en paus för att hinna med lite av det där jag inte hinner i vardagen, hinna umgås lite mer, landa i lugnet lite oftare och fyllas med extra energi, idéer och tankar om vad en vill göra framöver. För aldrig är en väl så kreativ som när en slappnar av? Jag har en bok som jag ser fram emot att sträckläsa på stranden som jag fick i födelsedagspresent, nästan tortyr att gå förbi den varje dag i bokhyllan och inte slå upp för att läsa. Visst jag skulle hinna det i vardagen, men det är något med att mellan doppen i ett varmt hav slukas in i en spännande bok. Det är inte så att jag inte kommer sakna jobbet. Det kommer inte va ångest på söndagen innan jag börjar jobba, nej jag kommer gå tillbaka med glädje, men en paus tror jag vi alla behöver. Så ett liv helt utan semester vill jag inte ha. Vi startar våran semester med en vecka i Kroatien, tre år sedan jag var där senast, behöver jag säga att jag längtar? Då hittade vi en strand med ett utegym på Ugljan, vi gick promenader längs stranden  och jag testade på Vindsurfing för första gången. Vi får se vad vi hittar på denna gång.

Snart kanske jag hänger i ett annat gym i Kroatien och leker? ;)

Hur tänker ni?

Hur tänker du kring semester? Är jobbet ångest och något som du vill komma bort ifrån? En sommar kände jag så och sen blev det inte bättre under hösten. Vet ni vad jag gjorde då? Jag sa upp mig och det var det bästa jag gjort, läskigt? Ja kanske lite, men det gav mig möjligheten att skapa ett liv som jag trivs med. Du vågar och kan också, om du inte trivs med din vardag så är det upp till dig att skapa din vardag som du trivs med. Vi är själva ytterst ansvariga för oss själva, kanske har du hus, familj och barn och tycker att det känns för otryggt med att bryta upp? Fundera på vem du gör det för, vem vinner på att du går och mår dåligt? Mår din familj bra om du går runt och mår dåligt? Det är när vi kliver ut i det obekväma som vi växer som människor, det är i den zonen som vi lär oss som allra mest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.