Ett slags sportlov

För en vecka sedan så packade vi in oss i bilen och körde norröver.Vi bestämde oss i höstas för att vi skulle ta ett sportlov i norr och nu var det äntligen dags. Vi hade riktigt skitväder att köra i, men efter en lång bilfärd kom vi till Sundsvall där vi sov en natt på hotell. Sen fortsatte vi bilfärden i strålande sol på lördagen. Strålande sol fram till att vi passerade Ånäset (byn där jag bodde mina 10 första år i livet). Vi körde igenom byn och jag pekade ut vilket hus jag växt upp i, min första skola, pulkabacken och byns finaste byggnad, Tingshuset.

Vid osthyvlarna längs med E4:an där är jag uppväxt, dom mörka molnen kom mot oss, men ännu hade det inte börjat snöa.
Efter allt snöande på fredagen så var träden klädda i snö och vi hade turen att ha strålande sol. Hur fint? Men såå lite snö i år.

Precis när vi lämnade Ånäset började nästa skitväder. Snörök och kräksnöande. Det snöade, snöade och blåste. Men efter ytterligare några timmar var vi äntligen framme hos min bror i Boden. Här var vi under helgen, umgicks med min syster och hennes kille, hälsade på min morbror och jag tog även en löptur i strålande sol på måndagsmorgonen. På måndagen bilade vi sen upp till Tärendö. Där hälsade vi på fammo, kusin med familj och min farbror innan vi bilade till nästa ort där vi sov hos en annan kusin.

Springa i snö är inte så lätt, skulle behövt broddar, men i sakta mak fick jag mig en runda
På väg till Tärendö stannade vi till vid Jockfall
Solnedgången i Tärendö var bra fin

Första gången på slalomskidor

På tisdagen bilade vi till Ylläs i Finland och åkte slalom. Det var första gången för Marko och första gången på 18 år för min bror så vi hade ett litet projekt där. Men inga benbrott eller trasiga knän och jag tog även några åk på slutet själv så jag fick lite åkning. Ska försöka ta mig tid att åka slalom oftare. Nu dröjde det i alla fall bara två år mellan vilket är betydligt mindre än dom 5 år som jag snittat innan. Kul att takterna i alla fall sitter i fortfarande. Som att lära sig cykla en kan det fortfarande. Vi hade strålande väder och i bilen hem kunde vi lyssna till skidskyttet och Hanna Öbergs guld. Vilken dag va.

Glad i backen, vi hade tur med vädret, det var -12 när vi började åka, men -5 efter någon timme och hela tiden strålande sol.
Ylläs är en fin skidanläggning, en hel del backar att välja bland
Vacker utsikt från toppen
Vi fick ta stopp i backarna mellan varven, det tar på krafterna att koncentrera sig när en är nybörjare. Här var det fotopaus för att fånga utsikten.
Nöjda efter 5 timmar i backen

Fika, kaffe och mat

På onsdagen tog vi ytterligare en besöksrunda till släkt och åt, fikade och drack kaffe. Rullade tillbaka till Boden på kvällen. Det har blivit en hel del fika, kaffe och mat denna vecka. Igår tittade vi på sport istället för att utöva. Hockey och Luleå hade chansen att vinna grundserien, dom vann matchen men blev tvåa i grundserien. En spännande match ända in i sista sekunden. Idag ska vi leka av oss syskonen på Alcatraz, sista kvällen med gänget innan vi imorgon ska bila hem igen. Att en vecka kan gå så otroligt fort.

Vi har även tagit små promenader och njutit av vintervädret
Så fint när snö och frost lägger sig på grenarna
Njuter av solen och vyerna
Det här är platsen där min mamma är uppväxt, nu bor en av mina kusiner med familj där. Väldigt vackert med frusna sjön, träden och vyerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.